Conferinţa Internaţională Ministerială asupra Libertăţii Religiei sau Credinţei (FoRB 2022)

Diaspora Madrid

Conferinţa Internaţională Ministerială asupra Libertăţii Religiei sau Credinţei (FoRB 2022)

conferinta, credinta, FoRB 2022, Laura Popescu, Marea Britanie, Religie, Victor Opaschi

Conferinţa Internaţională FoRB 2022! În zilele de 5-6 iulie a.c. la Centrul de Conferinţe Elisabeta a II-a din Londra (Marea Britanie) a avut loc Conferinţa Internaţională Ministerială asupra Libertăţii Religiei sau Credinţei (FoRB), eveniment găzduit de Ministerul Afacerilor Externe şi al Dezvoltării al Regatului Unit al Marii Britanii (FCDO).

Scopul acestei întâlniri a fost promovarea respectului între diferitele comunităţi religioase şi non-religioase în lume astfel încât fiecare, oriunde, să îşi poată practica religia sau credinţa în mod liber. Conferinţa a reunit peste 600 de delegați, lideri religioşi, reprezentanţi ai societăţii civile şi oficiali guvernamentali din 100 de ţări.

În deschiderea conferinţei, ASR Prinţul Charles de Wales a declarat într-un mesaj video înregistrat:  ”Libertatea conştiinţei, a gândirii şi a credinţei este esenţială oricărei societăţi cu adevărat înfloritoare. O societate în care diferenţa este respectată, unde este acceptat că nu toţi trebuie să gândim la fel, va beneficia de talentele tuturor membrilor ei.

Ministrul britanic de externe, doamna Liz Truss a spus: ” Societăţile care le permit oamenilor să aleagă ceea ce cred, sunt mai bune, şi în cele din urmă, mai prospere. Acest drept fundamental este menţionat în prima clauză a documentului Magna Carta şi în Articolul al 18-lea al Declaraţiei Universale ale Drepturilor Omului.

Lordul Ahmad din Wimbledon, ministru FCDO, a spus: “Prea mulți oameni din întreaga lume sunt incapabili să își aleagă religia sau credința, sau felul în care să o practice, sau să schimbe aceea credință dacă așa doresc. Este vital comunitatea internațională să se reunească și să facă tot posibilul să protejeze acest drept.

Vezi și:

Câți bani putem să retragem într-o zi de la bancomatele din Spania?

Canale TV românești online, pe orice dispozitiv, oriunde te-ai afla!

Avocat român în Spania. Servicii juridice pentru românii din diaspora!

România – ţară semnatară a Declaraţiei asupra Libertăţii Religiei sau Credinţei

La conferinţă a participat o delegaţie din România în frunte cu Secretarul de Stat pentru Culte, domnul Victor Opaschi, care a reafirmat importanţa libertăţii religioase, relaţia foarte bună între stat şi culte, şi angajamentul României de a proteja şi promova libertatea religioasă, un alt pas spre aceasta fiind aderarea la alianţa internaţională pentru Libertatea Religiei sau a Credinţei. A fost prezentă şi E.S. doamna Laura Popescu, ambasadorul României la Londra.

România este una dintre ţările semnatare ale Declaraţiei asupra Libertăţii Religiei sau Credinţei, emise în urma Conferinţei Internaţionale Ministeriale, care se angajează să protejeze libertatea gândirii, conştiinţei, religiei şi a credinţei.

Expoziţie de picturi – Comunitatea Yazidi

La etajul 5 al Centrului de Conferinţe s-a aflat o expoziţie de picturi, însoţită de relatări despre suferinţele prin care a trecut comunitatea Yazidi persecutată de Daesh, dar şi posibilitatea de a vizualiza în 3D un documentar tulburător despre aceasta.

Această conferinţă este prima de acest fel organizată în Regatul Unit, ediţii anterioare având loc în S.U.A. şi virtual în Polonia. Pe durata celor două zile au avut loc mai multe sesiuni de discuţii dar şi evenimente festive organizate de către Forumul Libertatea Religiei sau Credinţei din Regatul Unit.

Promovarea libertăţii religiei sau credinţei pentru toți este una dintre priorităţile de lungă durată în domeniul drepturilor omului şi un pilon principal al politicii externe al Regatului Unit.

Sursa articolului Conferinţa Internaţională Ministerială asupra Libertăţii Religiei sau Credinţei (FoRB):

*Textul integral al acestui document poate fi citit accesând legătura de mai jos: https://www.gov.uk/government/publications/freedom-of-religion-or-belief-broad-conference-statement-at-the-international-ministerial-conference-2022/broad-conference-statement-on-freedom-of-religion-or-belief

corespondent: Ion-Marius Tatomir

credit foto: Ion-Marius Tatomir


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.