Cine va beneficia de ajutorul de 200 de euro al planului anti criză din Spania?

Diaspora Madrid

Cine va beneficia de ajutorul de 200 de euro al planului anti criză din Spania?

Cine va beneficia de ajutorul de 200 de euro al planului anti criză? Guvernul spaniol a aprobat marți noul pachet anti criză în ultima ședință din acest an 2022. Pedro Sanchez, a anunțat că măsurile implementate în acest an 2022 vor fi prelungite și vor fi introduse altele noi. Printre acestea ar fi ajutorul de 200 de euro pentru familiile cu venituri mai mici de 27.000 de euro sau reducerea TVA la 0% pentru „produsele de primă necesitate”.

Sanchez a subliniat că acest plan, care a fost aprobat prin ordonanță de urgență, va intra în vigoare la 1 ianuarie 2023. Această măsură va presupune o plată de 840 de milioane de euro. Ajutorul de 200 de euro este măsura-vedetă și trebuie îndeplinite anumite condiții pentru a-l primi. Deci cine va putea solicita acest ajutor direct pentru a face față inflației?

Cine va putea să beneficieze de ajutorul de 200 de euro?

Pentru a beneficia de acest ajutor direct va fi esențial să nu se depășească 27.000 de euro brut pe an. Acest lucru înseamnă că nu se va lua în considerare nivelul de venit al fiecărei persoane din gospodărie, ci cel al întregii unități familiale.

O româncă din Spania a petrecut șase zile în închisoare din cauza unei erori judiciare

Acesta se concentrează, în primul rând, pe familiile cu venituri mai mici decât media spaniolă. Venitul mediu pe gospodărie în Spania este de aproximativ 35 000 de euro pe an.

Surse guvernamentale precizează că și familiile monoparentale vor avea acces la acest ajutor, atâta timp cât îndeplinesc toate condițiile.

Când și unde se pot depune cererile pentru a solicita ajutorul?

Ajutorul poate fi solicitat începând cu data de 15 februarie și până la 31 martie 2023. Cererile vor fi depuse online la sediul electronic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Vezi aici: https://sede.agenciatributaria.gob.es/Sede/procedimientoini/GC51.shtml

Care este averea maximă?

Un alt punct pe care solicitanții vor trebui să îl îndeplinească va fi acela de a avea un patrimoniu familial care să nu depășească 75.000 de euro.

Valoarea casei în care locuiesc, nu va fi luată în considerare. Dar vor fi luate în calcul depozitele în conturi bancare, datoria publică, bonurile la vedere, obligațiunile, acțiunile și participațiile la societăți comerciale, anuități, vehiculele și obiectele de artă și antichități, potrivit site-ului Agenției Fiscale.

Este incompatibil cu alte ajutoare?

Pe de altă parte, acest ajutor nu poate fi primit de persoanele care, în același timp, primesc o pensie sau venitul minim vital (IMV). De asemenea, IMV a fost prelungit în cadrul aceluiași pachet pentru 2023. Cuantumul IMV a fost majorat cu 15%, împreună cu pensiile necontributive.

Zile libere în Spania. Vezi calendarul spaniol cu sărbători legale!

Când va fi plătit?

Ajutoarele vor fi emise într-o singură plată și vor fi trimise prin transfer bancar atunci când Agenția Fiscală va primi numărul de cont al familiilor care au dreptul să le solicite.

Câte persoane vor beneficia de acest ajutor?

Guvernul a precizat că un total de 4,3 milioane de gospodării spaniole vor putea avea acces la acest ajutor. La rândul lor, tehnicienii Ministerului de Finanțe estimează că peste opt milioane de persoane vor beneficia de cecul de 200 de euro pentru familiile cu venituri mici.

Această măsura, ar urma să injecteze peste 1.300 de milioane de euro în gospodăriile cu venituri mai mici de 27.000 de euro pe an.

La rândul lor, tehnicienii de la Trezorerie înțeleg că Guvernul a aprobat reducerea temporară a TVA la anumite produse de bază, dar consideră că este o măsură ineficientă pentru a combate cauzele creșterii acestor prețuri.

Sursa: 20minutos.es

Cine va beneficia de ajutorul de 200 de euro al planului anti criză din Spania?


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.