Cine este jurnalistul care a murit subit la Campionatul Mondial 2022 din Qatar?

Diaspora Madrid

Cine este jurnalistul care a murit subit la Campionatul Mondial 2022 din Qatar?

a murit, atac de cord, Campionatul Mondial de Fotbal 2022, jurnalist, Qatar, reporter, sport, subit

Cine este jurnalistul care a murit vineri în Qatar, în timp ce relata sfertul de finală al CM 2022? Este vorba despre reporterul american Grant Wahl, cel care a purtat un tricou cu steagul curcubeu în sprijinul comunității LGTBI. Familia americanului spune că nu cunoaște motivul morții sale, dar se pare că acesta a suferit un atac de cord.

Cauza oficială a morții sale nu este încă cunoscută, deși The Wall Street Journal a declarat că se pare că a suferit un atac de cord.

Postul National Public Radio a relatat că jurnalistul s-a prăbușit în loja presei. În acel moment, Wahl transmitea în direct meciul Argentina-Olanda care se apropia de final. Jurnalistului i s-a efectuat o resuscitare cardio-respiratorie și a fost transportat ulterior la un spital din apropiere. Cu toate acestea, nu se știe dacă Grant Wahl a murit în timpul călătoriei sau după ce a ajuns la centrul medical.

Potrivit CNN, Wahl menționase într-un episod al podcastului său că organismul său îl avertiza că „nu doarme bine„. De asemenea, în ultima săptămână a simțit o presiune puternică în piept și a vizitat de două ori clinica presei, unde a fost diagnosticat cu bronșită.

Eveniment cultural A.J.R.P.-AGERPRESS la ICR Tel Aviv

Cu toate acestea, joi, el a declarat că se simte mai bine după ce s-a odihnit, după ce a avut parte de o „predare involuntară a corpului și a minții” în timpul confruntării dintre SUA și Olanda.

Grant Wahl ar fi putut fi „ucis„, spune fratele său

După aflarea veștii, fratele său a susținut prin intermediul Instagram că jurnalistul de fotbal ar fi fost ucis. Acuzațiile vin după ce, cu câteva zile înainte, Grant Wahl fusese acostat de autoritățile din Doha. Jurnalistului i s-a interzis accesul pe stadion pentru că purta un tricou cu steagul curcubeu în sprijinul comunității LGTBI.

Numele meu este Eric Wahl. Locuiesc în Seattle, Washington. Sunt fratele lui Grant Wahl. Sunt gay„, a spus el în videoclip, potrivit New York Post. „Eu sunt motivul pentru care a purtat tricoul curcubeu la CM 2022. Fratele meu era sănătos. Mi-a spus că a primit amenințări cu moartea. Nu cred că fratele meu tocmai a murit. Cred că a fost ucis. Și cer orice ajutor„.

Burse pentru cei care promovează Agenda 2030 și drepturile LGBT din partea Ambasadei SUA în Spania!

Jurnalistul era căsătorit cu Céline R. Gounder, un medic infecționist care a făcut parte din consiliul consultativ al lui Joe Biden privind coronavirusul. „Sunt atât de recunoscătoare pentru sprijinul familiei de fotbal pentru soțul meu Grant Wahl și pentru atât de mulți prieteni care mi-au întins mâna în această seară. Sunt în stare de șoc total„, a scris ea pe Twitter.

Celine a vorbit deja cu Casa Albă, a declarat fratele decedatului, lucru confirmat ulterior de purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, care a spus că se află în „strânsă comunicare” cu familia.

Suntem în dialog cu înalți oficiali din Qatar pentru a ne asigura că dorințele familiei sale sunt îndeplinite cât mai repede posibil„, a scris Price pe contul său de Twitter.

Despre Grant Wahl

Wahl, în vârstă de 48 de ani, a fost unul dintre cele mai importante nume din jurnalismul care acoperă fotbalul. Timp de două decenii a fost poziționat ca cel mai bun scriitor din acest sport pentru Sports Illustrated până în 2020. Din acel an, Wahl a trecut să scrie pentru un portal online cu abonament plătit.

Una dintre cele mai recente postări ale lui Wahl pe site se referea la moartea unui lucrător migrant în Qatar în timpul CM 2022 și la reacția indiferentă a autorităților locale, relatează DPA.

Federația americană de fotbal a declarat că are „inima frântă” că a pierdut acest profesionist. „Îi mulțumim lui Grant pentru dedicarea sa extraordinară și pentru impactul pe care l-a avut asupra jocului nostru din Statele Unite. Scrierile sale și poveștile pe care le-a spus vor trăi mai departe„, au scris aceștia într-o declarație pe Twitter.

Cine este jurnalistul care a murit subit la Campionatul Mondial 2022 din Qatar?


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.