Certificatul verde ar putea fi obligatoriu și în România

Diaspora Madrid

Certificatul verde ar putea fi obligatoriu și în România! Vezi unde!

certificat verde, CNSU, Green Pass, Hotararea 70, obligatoriu, Romania

Certificatul verde ar putea fi obligatoriu și în România! Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat joi o hotărâre care impune în mai multe activități obligativitatea prezentării Certificatului verde care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală, potrivit unui comunicat oficial.

Certificatul verde ar urma să devină obligatoriu în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. O decizie finală a CNSU ar trebui validată ulterior printr-o hotărâre de guvern.

Potrivit comunicatului CNSU, doar persoanele vaccinate, trecute prin boală sau testate vor avea acces la anumite spații și manifestări publice, dacă rata de infectare din localitate se află între 3 și 6 la mia de locuitori.

Premierul Florin Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta:

A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România.

HCNSU-70

Vezi și:

Certificatul verde devine obligatoriu la toate locurile de muncă, în Italia

Stand românesc la Târgul de Carte de la Madrid 2021 – Diaspora Madrid

Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane la Madrid (video)!

Raed Arafat, a explicat că e simplu de verificat dacă persoana este vaccinată, testată sau a trecut prin boală. Şeful DSU a declarat că există deja o aplicaţie care poate citi codul QR.

Există aplicaţie care se descarcă de pe internet şi permite prin telefon să verifici certificatul unei persoane fără să stochezi datele persoanei. Aceasta este soluţia pe care o folosesc mai multe ţări europene deja şi este una dintre soluţiile care pot sprijini limitarea închiderii totale a unor activităţi economice. Nu va fi diferenţă (faţă de aplicaţia folosită în Franţa – n.r.).

A fost o discuţie cu colegii de la STS şi au explicat că aplicaţia este valabilă, poate să fie folosită. Mi se pare că e aceeaşi aplicaţie care o folosesc şi francezii, pentru că e acelaşi concept al certificatului verde şi aplicaţia poate citi orice certificat verde european, nu numai pe cel românesc”, a mai spus Arafat.

Certificatul verde ar putea fi obligatoriu și în România! Vezi unde!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.