Cel mai scump condiment din lume a fost adus în România de un spaniol. Acesta a venit cu șofran de la el din țară și a început să-l cultive, acum câțiva ani, într-o localitate din Gorj. Acum se mândrește că plantația arată mai bine chiar și decât cele din Spania, iar calitatea șofranului, considerat aurul roșu al gastronomiei, este superioară față de cel produs de iberici. Articol publicat pe http://stiri.tvr.ro, preluat de Diaspora Madrid.

De ani buni, Guzman s-a îndrăgostit de România și a decis să investească la noi. A cumpărat teren în localitatea gorjeană Bustuchin, unde a înființat o plantație de șofran, condimentul vedetă al Spaniei, dar și muri. Șofranul a înflorit acum, la final de octombrie, și spaniolul se declară mulțumit de rezultat.

De când a venit în România, spaniolul a învățat mai multe femei din sat cum să culeagă șofranul, cel mai scump condiment din lume.

A cultivat șofran pe aproape 5.000 de metri pătrați și are în plan să se extindă. Un kilogram de șofran produs în Gorj se vinde pe piața europeană chiar și cu 14 mii de euro.

Pe lângă șofran, spaniolul a cultivat câteva mii de hectare cu muri. A înființat o cooperativă din care fac parte în total o sută de producători din zonă. Acesta va deschide și un depozit unde vor putea fi congelate fructele de pădure, după care vor fi vândute. Vrea să ajute tinerii din comună să-și înceapă propria afacere și are în plan să le ofere câte 200 de butași de mur gratuit.

Sursa: http://stiri.tvr.ro

Cel mai scump condiment din lume, cultivat în România de un spaniol


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.