Ce este Holywins? Alternativa catolică la Halloween pentru copii!

Diaspora Madrid

Ce este Holywins și cum este sărbătorit în Spania? Alternativa catolică la Halloween pentru copii

alternativa, catolica, copii, Halloween, Holywins

Ce este Holywins și cum este sărbătorit în Spania? Această sărbătoare revendică sărbătoarea creștină a Tuturor Sfinților în contrast cu apariția Halloween-ului. Ideea a luat naștere în dieceza din Paris în 2002. Această inițiativă a ajuns în Spania în 2009, începând cu dieceza din Alcala de Henares (Madrid).

Sfinți împotriva demonilor. Pe scurt, aceasta ar putea fi baza sărbătorii Holywins. Sărbătorirea acestei inițiative are loc în special pe 31 octombrie (prelungită și la 1 noiembrie) în parohiile și școlile catolice. Această zi urmărește să consolideze sărbătoarea creștină a Tuturor Sfinților în fața ascensiunii Halloween-ului, care câștigă tot mai mulți adepți în întreaga lume în fiecare an.

Halloween este o tradiție celtică născută în Irlanda. Halloween a fost globalizată prin intermediul culturii nord-americane, căpătând din ce în ce mai multă forță și importanță în Spania. Mii de oameni își decorează casele pentru această ocazie cu dovleci, păianjeni, vrăjitoare și tot felul de obiecte terifiante. În plus, oameni de toate vârstele se costumează și profită de ocazie pentru a cere dulciuri pe stradă sau pentru a merge deghizați la petreceri.

De fapt, Halloween înseamnă inițial „All Hallows’ Eve” (Ajunul Tuturor Sfinților). Deoarece este sărbătorit pe 31 octombrie – această sărbătoare nu mai are nimic de-a face cu credința creștină. În schimb abundă costumele sumbre și sângeroase, în special cele legate de zombi, monștri sau moarte.

Cu toate acestea, moda joacă, de asemenea, un rol atunci când vine vorba de alegerea costumelor pentru această seară. Așa cum s-a văzut în ultimii ani cu numeroasele costume legate de popularul serial Netflix „The Squid Game„.

Calendarul spaniol cu sărbători legale pentru anul 2023!

Alternativa la Halloween cu costume de sfinți și îngeri

Alternativa propusă de religioși este Holywins, deoarece aceștia nu se simt reprezentați de celebrarea Halloween-ului. Holywins înseamnă „sfințenia învinge„, iar prin această propunere Biserica și comunitatea religioasă încearcă să câștige adepți ai sărbătorii.

Burse pentru cei care promovează Agenda 2030 și drepturile LGBT din partea Ambasadei SUA în Spania

Pentru a contracara această tendință, Holywins este prezentată ca o alternativă în care copiii sunt încurajați să își amintească și să se costumeze ca unii dintre sfinții Bisericii. Copiii vor purta costume de sfinți, îngeri, apostoli, franciscani, Fecioara Maria sau Maica Tereza de Calcutta și vor cânta la unison cântece religioase.

Tu sărbătorești Halloween? 🙂

Ce este Holywins și cum este sărbătorit în Spania? Alternativa catolică la Halloween pentru copii


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe WhatsApp, Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.