Burger King retrage o campanie de publicitate care folosea fraze religioase

Diaspora Madrid

Burger King retrage o campanie de publicitate care folosea fraze religioase

Biblie, Burger King, campanie publicitara, fraze religioase, reclama, retrage

Burger King Spania retrage o campanie de publicitate care folosea fraze religioase. Compania de mâncare rapidă (fast-food) Burger King a anunțat retragerea unei campanii publicitare care a stârnit controverse pe rețelele de socializare pentru că a folosit fraze religioase în plină Săptămână Sfântă.

Ia și mănâncă tot. Nu are carne în el„, spunea unul dintre afișele campaniei, care făcea reclamă la Big King Veggie Burger. Pe un alt afiș scria „Carne din carnea mea„, dar cu cuvântul „carne” tăiat și înlocuit cu „legume„.

Afișele au devenit virale pe rețelele de socializare. Pe Twitter, utilizatorii catolici au cerut zilele acestea boicotarea companiei. De altfel, aceștia au stârnit o controversă care a dus la crearea unui hashtag cu mesajul „#BoicotBurgerKing„. De asemenea, au protestat împotriva lipsei de astfel de campanii cu alte religii.

Duminică, compania de fast-food, creată în Florida (SUA) în 1953, a postat pe Twitter un mesaj în care își cere scuze și anunța retragerea campaniei.

Ne cerem scuze tuturor celor care s-au simțit jigniți de campania noastră menită să promoveze produsele noastre vegetale de Paște„, se arată în mesaj.

Disney a anunțat că jumătate din viitoarele personaje vor fi LGBTQ+!

Intenția noastră nu a fost niciodată de a jigni pe cineva și s-a cerut deja retragerea imediată a campaniei„, încheie tweet-ul de pe contul oficial al companiei.

Burger King Spania și campaniile publicitare controversate

Nu este pentru prima dată când lanțul american folosește reclame controversate pentru a-și promova produsele.

La 8 martie 2021, a lansat mesajul „Locul femeilor este în bucătărie” cu ocazia Zilei Femeii Muncitoare. Compania s-a apărat de critici susținând că a încercat să evidențieze dificultatea cu care se confruntă femeile în accesul la profesia de bucătar.

Canale TV românești online, pe orice dispozitiv, oriunde te-ai afla!

În luna martie a acestui an, în cadrul campaniei sale promoționale „Timpuri confuze„, o frază despre paternitate, „a avea copii nu este sustenabil pentru planetă„, a provocat o reacție din partea asociațiilor de familii numeroase. Spotul a fost retras înainte de a fi difuzat la televiziune, cu scuzele de rigoare.

Mai jos aveți un fragment din anunțul în cauză


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.