Alegeri pentru Parlamentul României 2020 – Informații vot străinătate

Alegeri pentru Parlamentul României 2020 – Informații vot străinătate. Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, care doresc sa-si exercite dreptul la vot la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, se pot înregistra, începând cu 1 aprilie 2020, pe platforma www.votstrainatate.ro, gestionată de Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a vota prin corespondență sau pentru a vota la o secție de votare în străinătate.

Procedura de înregistrare a alegătorilor se realizează exclusiv on-line și nu presupune deplasarea  sau prezența la sediul misiunii diplomatice sau oficiului consular.”

Înregistrarea ca alegător prin corespondență, respectiv ca alegător la o secție de votare se face prin completarea unui formular aflat pe pagina de internet a Autorității Electorale Permanente:

Se face precizarea că pentru înregistrarea ca alegător prin corespondență sunt necesare următoarele acte:

  • copia scanată a actului de identitate, care să fie valabil în ziua completării formularului;
  • o copie scanată sau o fotografie a documentului care dovedește dreptul de ședere în străinătate, eliberat de autoritățile străine

Lista documentelor care atestă reședința în Spania:

  1. Certificat de înregistrare ca cetăţean comunitar
  2. Adeverinţă de înregistrare în Registrul municipal
  3. Permis de conducere
  4. Card de sănătate
  5. Carnet de elev/student
  6. Documente care conţin NIE/numărul de identificare al străinului, respectiv: a) carte de muncă,b) certificat de persoană în căutarea unui loc de muncă,c) certificat de înscriere la asigurările sociale.

Lista documentelor care atestă reședința în străinătate, potrivit OMAE nr. 1627 din 26.08.2019 poate fi consultată  AICI

Orice eventuale modificări legislative sau decizii privind organizarea alegerilor parlamentare din acest an, în contextul pandemiei Covid-19, vor fi aduse, de îndată, la cunoștință publică. 

Alegeri pentru Parlamentul României 2020 – Informații vot străinătate

Sursa: http://www.mae.ro


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.