Acordarea premiilor literare de către Editura Hertfordshire Press la Londra

Diaspora Madrid

Acordarea premiilor literare de către Editura Hertfordshire Press la Londra

Editura Hertfordshire Press, Institutul Yunus Emre, Londra, premii literare

Acordarea premiilor literare de către Editura Hertfordshire Press la Londra. Pe data de 18 noiembrie a.c. la Institutul Yunus Emre din Londra a avut loc acordarea premiilor literare din partea Editurii Hertfordshire Press, care promovează publicarea autorilor din spaţiul eurasiatic şi nu numai, într-un spirit al unificării, aducând la aceeaşi masă artişti din culturi şi naţiuni diferite prin intermediul culturii şi artelor.

Prima festivitate de acordare a premiilor pentru creaţie literară de către Editura Hertfordshire Press a avut loc în anul 2013. Acestea se acordă la fiecare 3 ani.

Mark Akhmedjanov, fondator al Editurii Hertfordshire Press şi vicepreşedinte al Breslei Artiştilor Eurasiatici, a fost cel care a decernat premiile şi a moderat derularea evenimentului.

Premiile acordate au fost pentru mai multe categorii

Cea mai bună carte în domeniul turismului a fost „Calea mătăsii: revizitată” de către scriitorul britanic Nick Rowan. Premiul pentru cea mai bună carte pentru copii a fost de asemenea decernată unui scriitor britanic, educatorului şi călătorului Gareth Stamp pentru cartea „Egreta şi vaca„, care de asemenea a şi ilustrat cartea.

O bibliotecă românească a fost inaugurată în orașul lui Cervantes

Două trofee au mers către autori din Israel

Nominalizarea pentru cea mai bună carte poetică a fost acordată scriitorului Sergei Bely din Ucraina pentru cartea „Maestrul şi Muza„. Trofeul a fost primit de către un reprezentant al autorului, traducătorul cărţii, Timur Akhmedjanov.

Premiul pentru categoria Biografie a fost acordată scriitoarei lituaniene Aldona Grupas pentru cartea „O istorie a scriitorilor lituanieni în Marea Britanie„.

La categoria Alegerea Criticului (Critic’s Choice) a fost nominalizată Khosiyat Rustam. Un nume de marcă care figurează printre cei mai buni poeţi uzbeci contemporani, pentru volumul de poezie „Lacrimi colorate„, care s-a bucurat de o apreciere imensă.

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 Qatar! Cine transmite la TV în România și Spania?

Creaţiile literare ale lui Xosiyat Rustam sunt de o frumuseţe tulburătoare. Sentimente puternice ilustrate printr-o sensibilă dar hotărâtă măiestrie a cuvintelor, care au un singur destin: de a înscrie pe pereţii sufletului cititorului mesajul că frumosul dăinuieşte şi rămâne, că sensibilitatea e cea mai puternică rezistenţă în condiţiile vitrege ale lumii contemporane.

Partenerii evenimentului au fost Teatrul Orzu Arts, asociaţia poetică „Poezja Londyn”, şi biroul reprezentant al Fundaţiei Primului Preşedinte al Kazahstanului în U.K.

Oaspeţii au fost întâmpinaţi cu mâncăruri tradiţionale din bucătăria naţională uzbecă, preparate de şef Muzafar de la compania Oshpaz.

Au fost prezente peste 100 de persoane din 20 de ţări.

Corespondent: Ion-Marius Tatomir

Acordarea premiilor literare de către Editura Hertfordshire Press la Londra


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.