70% din populația României a dezvoltat imunitate naturală la virus. cel mai mare procent din Europa!

Diaspora Madrid

70% din populația României a dezvoltat imunitate naturală la virus. Cel mai mare procent din Europa!

70%, imunitate naturala, populatie, Romania, Uniunea Europeana

70% din populația României a dezvoltat imunitate naturală la virus. După ce a suferit un al patrulea val extrem de sever al pandemiei, România are acum cele mai scăzute rate de infectare din UE. Experții atribuie această evoluție unei imunități naturale obținute cu prețul unui număr record de decese. De asemenea, avertizează ei, această evoluție nu va împiedica de una singură un nou val.

În perioada 8 octombrie – 7 noiembrie, România a înregistrat în fiecare zi cea mai mare rată a mortalității din Uniunea Europeană, reprezentând până la 40 % din totalul deceselor din celelalte 26 de țări ale UE la un loc.

În cele două luni, între 5 septembrie și 5 noiembrie, 15.500 de persoane au murit din cauza virusului. Această cifră reprezintă un sfert din totalul deceselor cauzate de această boală în cele 21 de luni de pandemie.

După un vârf la sfârșitul lunii octombrie, curba infecțiilor și a deceselor a început să scadă rapid. Chiar dacă mai puțin de 40% din populație este vaccinată, guvernul nu a introdus măsuri de izolare sau alte restricții severe.

„Faptul că am avut un număr mare de infecții a însemnat că o parte din populația care a supraviețuit virusului a dezvoltat o imunitate naturală„, a declarat pentru EFE Doina Azocai, președintele Societății Române de Epidemiologie, explicând scăderea rapidă a infecțiilor.

INFECȚIE ÎN SCĂDERE DRASTICĂ

Azocai se referă la zilele din octombrie și noiembrie, când pandemia a bătut recorduri în România. Autoritățile înregistrând aproape 20.000 de cazuri în 24 de ore. Aceste cifre au scăzut acum la puțin peste 1.000 de cazuri pe zi.

Numărul deceselor a scăzut, de asemenea, într-un ritm rapid. La 1 decembrie România a înregistrat mai puțin de 100 de decese pentru prima dată din septembrie, deși rata mortalității este încă dublă față de media UE.

CICLURI PANDEMICE

Răzvan Bobe, medic infecționist la Spitalul Universitar de Urgență din București, este de acord cu Azocai în evidențierea acestui factor.

„Epidemiile evoluează în cicluri sau valuri de intensitate mai mare sau mai mică, așa cum s-a confirmat și în timpul acestei pandemii„, a explicat pentru EFE specialistul, care atribuie parțial scăderea numărului de infecții reducerii masei populației susceptibile de a contracta boala.

Nu este vorba de faptul că virusul își pierde din virulență, ci de faptul că masa receptivă a populației, adică persoanele care pot fi infectate, se consumă„, spune doctorul Bobe.

70% IMUNITATE NATURALĂ

Potrivit unui studiu publicat la sfârșitul lunii noiembrie de Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra, 70% din populația României a dezvoltat imunitate naturală la virus la un moment dat în timpul pandemiei, cel mai mare procent din Europa. La cealaltă extremă se află Norvegia, unde doar 3 % au dezvoltat imunitate naturală.

RELAXAREA MĂSURILOR

Scăderea rapidă a numărului de cazuri, decese și spitalizări a determinat autoritățile să anuleze unele restricții impuse celor care au fost vaccinați.

De asemenea, legea care ar face obligatorie vaccinarea pentru a merge la serviciu nu a fost încă supusă la vot în Parlament.

La 19 noiembrie, România a permis din nou persoanelor vaccinate să participe la evenimente culturale și sportive deschise publicului.

ALARMĂ ÎN RÂNDUL EXPERȚILOR

Măsura a fost criticată de medici și experți în sănătate publică. Aceștia se plâng că o relaxare excesivă va face din nou România vulnerabilă la cel de-al cincilea val.

Valul al cincelea a provocat deja o explozie a numărului de cazuri și de internări în spitale în țări mult mai bine vaccinate.

Doar o atitudine responsabilă și coerentă va limita efectele celui de-al cincilea val”, spune medicul infecționist Răzvan Bobe, care nu este optimist și prevede un al cincilea val cel puțin la fel de intens” pentru România ca și cel de-al patrulea.

Vezi și:

Procedurile privind obţinerea permisului de rezidenţă de către cetățenii străini în Spania

Sursa: https://www.eldiario.es/sociedad/rumania-logra-momentanea-inmunidad-natural-costa-miles-muertos_1_8553057.html

70% din populația României a dezvoltat imunitate naturală la virus. Cel mai mare procent din Europa!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.