1 Decembrie Ziua Naţională a României, sărbătorită în Spania prin numeroase evenimente. Programul online pregătit de Ambasada României în Spania de ziua Ziua Naţională a României va începe marţi la 9:00 dimineaţa cu mesajul ambasadorului României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, trasmite agerpres.ro, preluat de Diaspora Madrid.

Programul va continua pe tot parcursul zilei cu alte momente. Unul dintre acestea ar fi interpretarea Imnului Naţional al României de către Orchestra Poliţiei Naţionale și orchestra Gărzii civile spaniole.

De asemenea, se vor difuza mesajele venite din partea preşedintelui Senatului spaniol, dna Pilar Llop; ministrului spaniol al culturii, Jose Manuel Rodriguez Uribes, şi a altor autorităţi locale spaniole.

Pe 1 decembrie va fi prezentat logo-ul câştigător ”140 de relaţii diplomatice România-Spania”.

În cursul serii este programat un concert special, ”România în muzică, tradiţie şi confluenţe”. Ca și în anii precedenți, kilometrul 0 al Madridului va fi iluminat în culorile drapelului României.

1 Decembrie Ziua Naţională a României, va fi marcată și de Institutul Cultural Român Madrid, printr-o serie de evenimente de promovare a culturii și civilizației românești.

  • Concertul “România în muzică: tradiție și confluențe”

Un concert de muzică clasică, susținut de Cvartetul Arte Clásico din Madrid. Concertul va fi organizat de Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Ambasada României în Regatul Spaniei.

Evenimentul va fi înregistrat în sala de concerte a Academiei Regale de Arte Frumoase San Fernando. Concertul va fi transmis marți, 1 decembrie, pe rețelele de socializare ale ICR Madrid și ale Ambasadei României în Regatul Spaniei.

Cvartetul Arte Clásico din Madrid este compus din Lavinia Olga Moraru (vioară); Marian Moraru (vioară), Sergio Saez (violă) și Javier Albares (violoncel).

  • ICR Madrid: filmul Parking va fi vizionat de către elevii a trei licee din Spania, Italia și România

Ziua Națională a României va fi omagiată de elevi ai liceelor IES Trassierra Córdoba (Spania); Giordano Bruno, Napoli (Italia) și Miguel de Cervantes din București (România);prin vizionarea filmului Parking, în regia lui Tudor Giurgiu. Cele trei instituții de învățământ sunt reunite în cadrul proiectului european „Creando y comunicando Europa” (CRCE). Filmul va fi urmărit pe o platformă on-line, în data de 1 decembrie, iar evenimentul, organizat ca un cineforum, va fi urmat de o sesiune de discuții.

Surse: agerpres.ro / icr.ro/madrid

1 Decembrie Ziua Naţională a României, sărbătorită în Spania prin numeroase evenimente.


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.