1 Decembrie Ziua Naţională a României

Diaspora Madrid

1 Decembrie Ziua Naţională a României, sărbătorită în Spania prin numeroase evenimente

1 Decembrie Ziua Naţională a României, 2020, Ambasada Romaniei in Regatul Spaniei, evenimente, ICR Madrid, Spania

1 Decembrie Ziua Naţională a României, sărbătorită în Spania prin numeroase evenimente. Programul online pregătit de Ambasada României în Spania de ziua Ziua Naţională a României va începe marţi la 9:00 dimineaţa cu mesajul ambasadorului României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău.

Programul va continua pe tot parcursul zilei cu alte momente. Unul dintre acestea ar fi interpretarea Imnului Naţional al României de către Orchestra Poliţiei Naţionale și orchestra Gărzii Civile spaniole.

De asemenea, se vor difuza mesajele venite din partea preşedintelui Senatului spaniol, dna Pilar Llop, ministrului spaniol al culturii, Jose Manuel Rodriguez Uribes, şi a altor autorităţi locale spaniole.

Pe 1 decembrie va fi prezentat logo-ul câştigător ”140 de relaţii diplomatice România-Spania”.

În cursul serii este programat un concert special, ”România în muzică, tradiţie şi confluenţe”. Ca și în anii precedenți, kilometrul 0 al Madridului va fi iluminat în culorile drapelului României.

Zile libere în Spania. Calendarul spaniol cu sărbători legale!

1 Decembrie Ziua Naţională a României, sărbătorită în Spania

1 Decembrie Ziua Naţională a României, va fi marcată și de Institutul Cultural Român Madrid, printr-o serie de evenimente de promovare a culturii și civilizației românești.

  • Concertul „România în muzică: tradiție și confluențe

Un concert de muzică clasică, susținut de Cvartetul Arte Clasico din Madrid. Concertul va fi organizat de Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Ambasada României în Regatul Spaniei.

Evenimentul va fi înregistrat în sala de concerte a Academiei Regale de Arte Frumoase San Fernando. Concertul va fi transmis marți, 1 decembrie, pe rețelele de socializare ale ICR Madrid și ale Ambasadei României în Regatul Spaniei.

Cvartetul Arte Clasico din Madrid este compus din Lavinia Olga Moraru (vioară), Marian Moraru (vioară), Sergio Saez (violă) și Javier Albares (violoncel).

  • ICR Madrid: filmul Parking va fi vizionat de către elevii a trei licee din Spania, Italia și România.

Ziua Națională a României va fi omagiată de elevi ai liceelor IES Trassierra Cordoba (Spania), Giordano Bruno, Napoli (Italia) și Miguel de Cervantes din București (România), prin vizionarea filmului Parking, în regia lui Tudor Giurgiu.

Cele trei instituții de învățământ sunt reunite în cadrul proiectului european „Creando y comunicando Europa” (CRCE). Filmul va fi urmărit pe o platformă on-line, în data de 1 decembrie. Evenimentul, organizat ca un cineforum, va fi urmat de o sesiune de discuții.

Canale românești prin internet sau prin satelit în Spania!

Surse: agerpres.ro / icr.ro/madrid

1 Decembrie Ziua Naţională a României, sărbătorită în Spania prin numeroase evenimente.


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.