Cel mai bătrân om din lume este un român – Dumitru Comănescu. În vârstă de 111 ani și 7 luni, a devenit cel mai în vârstă bărbat de pe planetă, după ce britanicul Bob Weighton, care a condus clasamentul din Cartea Recordurilor, a murit la 112 ani.

Românul s-a născut în 1908 in Prahova, iar acum locuieste în București, cu nepoata și strănepoata lui. Ne-a spus că secretul longevității sale este ceaiul de plante, pe care îl bea în fiecare dimineață.

Bărbatul a spus pentru Centrul pentru Seniori al Municipiului București că se simte ”onorat și binecuvântat”.

Am primit cu emoție vestea cea mare, dar, în primul rând aș vrea să transmit condoleanțe familiei fostului lider mondial, Robert Weighton. Mă simt onorat și binecuvântat să fiu acum, oficial, cel mai vârstnic bărbat din lume și să reprezint România la cel mai înalt nivel! Este incredibil! Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, care m-au ajutat și susținut de-a lungul anilor, familiei, prietenilor și apropiaților. Dar mai ales, pentru tot, eu îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că El a ales să fiu astăzi aici, pe primul loc în clasamentul celor mai în vârstă bărbați din lume”, a spus Dumitru Comănescu.

Dumitru Comănescu este primul român din istorie care a fost declarat cel mai bătrân bărbat al planetei. Astazi, nu am putut sa stam de vorba cu el, din cauza pandemiei, dar iata ce ne declara acum trei luni, cand ne-a primit in sufrageria lui.

Dumitru Comănescu va împlini 112 ani pe 8 noiembrie 2020.

Bătrânul s-a născut pe 8 noiembrie 1908, în satul Drăgăneasca, din județul Prahova și a fost de profesie inginer. A continuat să lucreze și după ce a intrat la pensie, până la vârsta de 100 de ani și a fost întotdeuna atent cu alimentația sa.

Nu există zi în care bunicul să nu fi băut ceai pe burta goală dimineața. A fost și un om foarte activ, foarte matinal. La 5 dimineața a fost mereu în picioare și și-a început mereu ziua cu un ceai, amestec de ceaiuri. Niciodată cumpărat. Întotdeuna cules de dânsul și acum avem borcane pe care ni le-a dat cu ani în urmă. Păstrate în sticlă, niciodată în plicuri, niciodată în pungă și a mai făcut un lucru bun, nu a fumat niciodată!”, spune Lygia Alexandrescu, nepoata sa.

Românul este urmat în topul Guinness Book de un spaniol în vârstă de 111 ani și 111 zile și un francez de 111 ani și 42 de zile.

Bob Weighton s-a născut în Hull, East Yorkshire, la 29 martie 1908. Britanicul care a condus clasamentului înaintea românului nostru, a fost tot inginer. A murit joi, la 112 ani. El devenit cel mai în vârstă bărbat în februarie, după decesul, la 112 ani, a lui Chitetsu Watanabe, din Japonia.

Cel mai bătrân om din lume este un român – Dumitru Comănescu

Sursa: https://stirileprotv.ro


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.