Diaspora Madrid

Suspendate TOATE ZBORURILE spre și dinspre Italia!

carantina, Coronavirus, covid-19, Italia, Romania, zboruri suspendate

Suspendate zborurile spre și dinspre Italia. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat într-o conferință desfășurată în noaptea de duminică spre luni că, în urma ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, s-a decis suspendarea tuturor zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre și dinspre Italia, pentru toate aeroporturile din țară.

De asemenea, Vela i-a avertizat pe cei care vin din zone de risc că vor intra automat în carantină în România.

Suspendate zborurile spre și dinspre Italia

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat suspendarea TUTUROR ZBORURILOR spre și dinspre Italia începând din 9 martie până pe 23 martie.

Operatorii aerieni au obligația de a le comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prn completarea unei declarații pe proprie răspundere la îmbarcarea în aeronavă.

Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România cu escală.

Se impune informarea cetățenilor români care sosesc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre asupra faptului că sunt obligați să intre în carantină pe raza județului de graniță sau să se izoleze la domiciliu. Aceștia își asumă responsabilitatea prin completarea unei declarații pe proprie răspundere.

Refuzul sau declararea falsă a rutei de deplasare constituie infracțiune de falsuri în declarații și se pedepsește conform art. 326 din Codul penal, instituindu-se și măsura carantinei.

Se permite accesul în România al cetățenilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud prin toate punctele de frontieră, indiferent de mijlocul de transport utilizat, sub măsura obligatorie a carantinei.

Sunt exceptate transporturile de marfă de minim 3,5 tone de la restricțiile impuse privind interzicerea accesului pe teritoriul României.

Măsurile se aplică adaptate, după caz, și transportului maritim sau fluvial.

Măsurile se aplică până la 31 martie, cu posibilitatea prelungirii perioadei.

Suspendarea cursurilor în școli va fi discutată într-o ședință care va avea loc luni.


Românii din străinătate sunt responsabili de sănătatea rudelor și a celor din comunitatea în care se întorc.

Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut la conferința de presă din noaptea de duminică spre luni un apel către cei care ar vrea să revină acasă din zone cu risc de infectare cu noul coronavirus.

Trebuie să fac un apel la responsabilitatea compatrioţilor noştri din orice stat. Sunt responsabili de sănătatea familiilor, a rudelor şi a celor din comunitatea în care ei se întorc. Să nu facă ce a făcut un cetăţean român care a spus că vine din Germania şi a venit din Italia şi este pozitiv

a atras atenția ministrul de Interne.

Ministrul de Interne a precizat că refuzul sau declararea falsă a rutei de deplasare constituie infracțiune de falsuri în declarații și se pedepsește conform art. 326 din Codul penal, totodată cu instituirea carantinei.


Ministrul Sănătății din Spania a anunțat un număr total de 647 de infectări cu noul coronavirus.

Președintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că în Italia a apărut un model de răspândire rapidă a noului coronavirus, trend care începe să se extindă și în alte țări, precum Franța sau Germania.

Observăm trend asemănător în Franța. Observăm trend asemănător, puțin mai lent, în Germania, deci țări foarte mari. Cred că Italia trebuia să ia măsuri mai devreme. Noi avem cazuri de transmitere din import și ulterior cazuri de transmitere în comunitate, când nu au oameni cu simptome însă se transmite ușor

a declarat Alexandru Rafila.

El a precizat că este mai greu să ții situația sub control atunci când ai un areal mai mare de extindere.

De exemplu, cetățeanul de la Roma a venit în România cu această infecție, deși un prezenta simptome. Când se întâmplă pe un areal mare atunci e foarte greu să controlezi lucruri și atunci autoritățile fac mari eforturi

a conchis Rafila.

În Italia, numărul deceselor din cauza coronavirusului a crescut alarmant într-o singură zi, de la 233 la 366. Bilanțul persoanelor infectate este cu 25% mai mare, și anume de la 5.883 la 7.375 de cazuri, potrivit Agenţiei pentru Protecţie Civilă, citată de BBC.

Ministrul Sănătății din Cehia, Adam Vojtech, a anunțat că bilanțul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 28 în țara sa, anunță CNN. Duminică erau cu 7 cazuri mai mult decât sâmbătă.

Sursa: http://stiri.tvr.ro


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=”Introdu adresa ta de email” show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” submit_button_text=”Înregistrare” custom_background_emailfield_color=”undefined” custom_background_button_color=”undefined” custom_text_button_color=”undefined” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_border_color=”undefined” custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true” ]

Pe lângă rețelele de socializare precum Facebook, Twitter, Instagram și canalul nostru video YouTube. Nou, acum avem și canal Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.