Avem de-a face cu o simplă gripă sau e ALTCEVA

Diaspora Madrid

Statul atotputernic-Comerciantul responsabil-Cetățeanul miserupist

Cetățeanul miserupist, Comerciantul responsabil, Diaspora, Gabriel Purcarus, Madrid, Romani in Spania, Statul atotputernic

Statul atotputernic-Comerciantul responsabil-Cetățeanul miserupist

Statul atotputernic

La Montreal un amic primește o mică amendă de …6000 de dolari pentru că a discutat pe stradă cu o cunoștiință, nerespectând distanța legală de 2 m. 6000 de dolari înseamnă un salariu (după taxe) de 2 sau 3 luni.
Înțeleg că vrei să descurajezi actele de nesupunere, dar …chiar 6000 dolari?
În Spania amenda începe de la 600 de euro, dacă umbli pe stradă însoțit sau fără un motiv valabil. 600 euro poate fi un salariu lunar.
Mii de cetățeni care lucrau cu publicul au fost trimiși acasă, peste noapte, fără plată. Statul le-a promis ajutor.

Și peste o săptămâna, iată că statul scoate un regulament cu măsuri sociale: dar numai cei săraci, cu venitul sub o anumită limită, care pot demonstra cu documente că nu au resurse pot primi niște bani de la stat. Ceilalți, care mai aveau câteva economii, trimiși și ei acasă, nu se „califică”.

E vina lor că au muncit și au câștigat mai mult…acum să sufere! Rețeta perfectă pentru a ne egaliza pe toți.
Deci, numai pentru că ești stat îți poți permite să faci ce vrei?

Comerciantul responsabil

La magazinul alimentar, disciplină exemplară. Coadă rarefiată afară și la casierie, distanță de 2 metri între clienți. La intrare în magazin, care se face numai la indicația unei salariate responsabile cu disciplina, o altă funcționară îți toarnă dezinfectant pe mâini. Alt nene șterge în permanență coșurile cu spirt. O altă doamnă supraveghează să nu pui mâna pe fructe fără mănuși. Înăuntru rafturile pline, prețuri rezonabile, ordine și curățenie. Jos pălăria.

Cetățeanul miserupist

Cu toate astea, la raionul de carne, o tanti fără mănuși pipăie cu nonșalanță toate pachetele de carne, le ia, se uită la ele, le pipăie, le pune la loc. I se rupe ei de reguli.
Pe afară, prin locuri mai ferite, pe unde poliția trece rar, grupuri de tineri consumatori de alcool și droguri trăncănesc bot în bot până noaptea și cerșesc agresiv bani de la trecători, de care se aproprie la câțiva centrimetri. Aici nici urmă de respectarea regulilor de izolare, dar nici amenzi.
În stradă, doi cunoscuți se văd și se pupă pe obraz. Evident, iarăși poliția nu e pe aproape.

Pe paginile Facebook ale guvernului, cetățeni isterici strigă pentru izolarea completă și totală a țării, să iasă armata pe stradă…că ne invadează virusul!

Seara, la ora 8, uităm de toate și aplaudăm de la balcoane sanitarii și polițiștii, care defilează pe străzi cu piepturile umflate. Se cânta „Viva España” și imnul „Marcha real”….

Ce frumos e în carantină! Vom învinge! (cine? pe cine?)

Statul atotputernic-Comerciantul responsabil-Cetățeanul miserupist

Gabriel Purcarus


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=”Adresă email” show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”true” submit_button_text=”Abonare” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”has-text-color has-background-color has-background has-primary-background-color” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum Facebook, Twitter, Instagram și canalul nostru video YouTube. Nou, acum avem și canal Telegram.

Lasă un comentariu