Starea de urgență s-a încheiat! Guvernul spaniol ridică majoritatea restricțiilor

Diaspora Madrid

Starea de urgență s-a încheiat! Guvernul spaniol ridică majoritatea restricțiilor

Barcelona, guvernul spaniol, Madrid, s-a incheiat, sfarsit, Spania, stare de alerta, stare de urgenta

Starea de urgență s-a încheiat! Spania a ieșit oficial din starea de alertă duminică, 9 mai, după mai bine de jumătate de an. Măsura guvernului spaniol pune punct unor restricţii anti-Covid-19, în special în ceea ce privește libera circulație.

Totuși, unele comunităţi autonome, precum Valencia, Baleares, Canarias, Ţara Bascilor şi Navarra, au anunţat că vor menţine restricţii de mobilitate pe timp de noapte. Dar, în restul teritoriului spaniol este permisă circulația.

Guvernul consideră că regiunile autonome au luat deciziile potrivite pentru a renunţa la restricţiile de mobilitate şi că este timpul de a privi spre viitor.

„Trebuie să fim prudenţi, dar trebuie să începem să ne gândim la firme, la locurile de muncă. Trebuie să începem şi facem asta prin ieşirea dintr-o lungă stare de alertă generalizată”, a declarat viceprim-ministrul Carmen Calvo.

Ieșirea din starea de urgență, sărbătorită pe străzile din Madrid, Barcelona, ​​Sevilla, Zaragoza

„Este ca de Anul Nou”, a spus Oriol Corbella, un spaniol în vârstă de 28 de ani, din Barcelona, ​​unde ridicarea stării de alertă a fost întâmpinată cu strigăte, aplauze și muzică.

Deși măsura va duce la mai multe libertăți, este o provocare pentru cele 17 guverne regionale din țară. Starea de alertă le-a oferit un cadru legal pentru a impune măsuri – cum ar fi îngrijirile nocturne sau interzicerea călătoriilor neesențiale între regiuni – care limitează libertățile. Regiunile autonome pot menține în continuare câteva restricții și pot impune limite de capacitate în baruri și restaurante.

Liderul PP, Pablo Casado, l-a criticat pe Twitter pe prim-ministrul Pedro Sánchez pentru că a lăsat decizia pe seama comunităţilor autonome, „o iresponsabilitate ce trebuie să aibă grave consecinţe politice”.

Vezi și:

Pe 14 mai 2021 se sărbătoresc 40 de ani de la primul zbor al unui român în spațiu

Logo “2021 – Anul Tudor Vladimirescu”

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

„Cineva trebuie să îi spună lui Pedro Sánchez că nu poate trece de la o stare de alertă la o stare de haos şi că CCAA nu ştiu către cine să se îndrepte de mâine pentru a lupta împotriva pandemiei”, a spus sâmbătă secretarul general al PP, Teodoro Garcia Egea. „Cineva trebuie să îi spună adevărul lui Pedro Sánchez”.

Cele mai multe dintre guvernele regionale au solicitat cetăţenilor să fie prudenţi şi responsabili, deoarece pericolul prezentat de coronavirus există încă şi finalul restricţiilor nu înseamnă finalul pandemiei.

Spania este una dintre țările europene grav afectate de pandemiei. În Peninsulă au fost înregistrate peste 3,56 milioane de cazuri de Covid-19 şi mai mult de 78.790 de decese asociate.

Sursa: national.ro

Starea de urgență s-a încheiat! Guvernul spaniol ridică majoritatea restricțiilor


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu