Diaspora Madrid

Spania va prelungi starea de urgență până pe 21 iunie

21 iunie, Coronavirus, Pedro Sanchez, prelungeste, Spania, stare de urgenta, Stiri Spania

Spania va prelungi starea de urgență. Sanchez a anunțat că va cere Parlamentului să aprobe prelungirea cu două săptămâni a stării de urgență. Până pe 21 iunie, după care guvernul va înceta să restricționeze deplasarea cetățenilor.

Pedro Sanchez i-a informat pe liderii regionali în cadrul unei videoconferințe că aceasta va fi ultima prelungire a măsurilor de restricție întrucât numărul infecțiilor a scăzut dramatic în Spania.

A șasea și ultima extindere a stării de alertă va fi prezentată Congresului miercuri, 3 iunie. Aprobarea acesteia va permite prelungirea restricțiilor cu alte două săptămâni, adică până pe 21 iunie.

Sanchez a precizat că experții recomandă limitarea mobilității cel puțin până la această dată în vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

Autoritățile au început relaxarea graduală a restricțiilor și, în pofida opoziției partidelor de dreapta și a protestelor din străzi, Sanchez a ajuns la o înțelegere cu partidul separatist catalan Esquerra Republicana de Catalunya pentru a se asigura că guvernul său minoritar va putea trece prelungirea stării de urgență în Parlament.

Una din cele mai afectate țări de pandemia cauzată de noul coronavirus, Spania a decretat starea de urgență în 14 martie, aceasta fiind însoțită de măsuri de carantină stricte sub care persoanele aveau voie să își părăsească locuințele doar pentru cumpărarea de alimente, urgențe medicale și să se deplaseze la locul de muncă dacă nu puteau munci de acasă.

Spania va prelungi starea de urgență până pe 21 iunie

Sursa: https://elpais.com


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=”Adresă email” show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”true” submit_button_text=”Abonare” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”has-text-color has-background-color has-background has-primary-background-color” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.