Diaspora Madrid

Spania se întoarce de luni la muncă. Premierul Pedro Sanchez a anunţat primele măsuri de relaxare

Spania se întoarce de luni la muncă. Una dintre cele mai afectate ţări, iese începând de luni din blocajul total și le permite unor companii să își reia activitatea.

Premierul Pedro Sanchez a afirmat într-o conferință de presă că „E important să vorbim acum despre reconstrucția economică și socială„. Sanchez a precizat că măsurile generale impuse până acum rămân în vigoare, fiind permisă deplasarea la cumpărături și la locul de muncă.

Este vorba de sectoarele neesențiale care își vor relua treptat activitatea. Pentru angajați autoritățile garantând măștile de protecție pe care trebuie să le poarte și care vor fi distribuite de forțele de ordine.

„E important să vorbim acum despre reconstrucţia economică şi socială”

Sanchez a precizat că această ieșire din hibernare economică va fi atent monitorizată, deciziile viitoare urmând a fi luate în baza recomandărilor unui comitet științific.

Cel mai important lucru pentru mine este sănătatea publică a cetățenilor. Acesta este singurul meu obiectiv: să salvez vieți„, făcând apel la opoziție să se alăture efortului de reconstrucție a țării. „E important să vorbim acum despre reconstrucția economică și socială„, a precizat Sanchez.

Pe 28 martie, premierul spaniol anunțase suspendarea oricărei activităţi economice neesenţiale timp de cel puţin două săptămâni, după ce în 24 de ore Spania înregistrase un record de 832 de decese provocate de noul coronavirus.

Toţi salariaţii din activităţile neesenţiale vor trebui să rămână acasă în următoarele două săptămâni”, a precizat Sanchez.

Activităţile esenţiale care au continuat sunt în special cele din sectoarele sanitar, alimentar şi energetic.

Spania a înregistrat duminică 619 decese de coronavirus, în creștere după trei zile consecutive de scădere. Numărul total al deceselor din cauza coronavirusului în Spania a ajuns duminică la 16.972, de la 16.353 în ziua precedentă. Numărul cazurilor confirmate în 24 de ore a crescut şi el, la 166.019, de la 161.852.

Spania se întoarce de luni la muncă


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_only_email_and_button=”true” custom_background_button_color=”undefined” custom_text_button_color=”undefined” submit_button_text=”Abonare” submit_button_classes=”undefined” show_subscribers_total=”false” ]

Pe lângă rețelele de socializare precum Facebook, Twitter, Instagram și canalul nostru video YouTube. Nou, acum avem și canal Telegram.

Lasă un comentariu