HOTĂRÂREA nr. 18 din 19.03.2021

Diaspora Madrid

Spania, scoasă de pe lista ţărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România, conform Hotărârii nr. 18 din 19.03.2021 a CNSU

carantina obligatorie, Hotărârea nr. 18/2021, Romania, scoasa de pe lista, Spania

Spania, scoasă de pe lista ţărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România. Potrivit Hotărârii nr. 18 din 19.03.2021 a Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă, Spania, a fost scoasă de pe lista cu ”zonele galbene”. Persoanele care vin în România din Spania nu trebuie să stea în carantină.

Prin această Hotărâre a fost actualizată lista statelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România și au fost stabilite majorările stocurilor echipamentelor medicale, majorări necesare pentru buna desfășurare a campaniei de vaccinare.

Persoanele care călătoresc din Spania în România nu sunt obligate să prezinte un test PCR negativ la sosirea pe teritoriul național sau să efectueze perioada de carantină impusă de autoritățile române. Conform art. 2 din Hotărârea CNSU nr. 50/26.10.2020, ridicarea restricțiilor aplicate anterior se realizează cu data emiterii hotărârii.

Anexa-1-Lista-State-cu-risc-epidemiologic-ridicat_18.03.2021

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 19 martie 2021, Hotărârea numărul 18.

Cum arată paşaportul Covid propus de Comisia Europeană

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta
HOTĂRÂRE:

Art.1

Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă nr. 1 la prezenta hotărâre.

Art.2

Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 17 din 14.03.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa nr. 1.

Art.3

Se aprobă majorarea cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2, conform prevederilor anexei nr. 2.

Art.4

Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 3, să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Art.5

Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Art.6

Anexele 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

PREŞEDINTELE COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ PRIM-MINISTRU
FLORIN-VASILE CÎȚU

Spania, scoasă de pe lista ţărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România, conform Hotărârii nr. 18 din 19.03.2021 a CNSU


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu