Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă 2020

Diaspora Madrid

Spania scoasă de pe lista ţărilor pentru care se impune carantina la revenirea în România

calatorii, carantina, lista tarilor cu risc, Romania, scoasa de pe lista, Spania

Spania scoasă de pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune carantina la sosirea în România. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de vineri, 20 noiembrie 2020, Hotărârea numărul 55. Prin această hotărâre a fost actualizată lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic mare. Lista întră în vigoare în data de 20 noiembrie.

Persoanele care sosesc din ţările cu risc epidemiologic ridicat trebuie să intre în carantină timp de 14 zile. Dacă cei din aceste țări stau în România mai puțin de 3 zile pot evita carantina, dacă au un test COVID negativ făcut cu cel mult 48 de ore înainte. Printre țările din care se intră în carantină se află Italia, Ungaria sau Austria.

De pe lista galbenă au fost scoase ţări ca Belgia, Spania sau Austria, însă au fost adăugate Statele Unite ale Americii.

În zona galbenă, pentru care se impune carantină la domiciliu/ locaţia declarată pentru 14 zile, se află următoarele state:

Muntenegru, Polinezia Franceză, Andorra, Luxemburg, Austria, San Marino, Elveția, Georgia, Liechtenstein, Slovenia, Cehia, Polonia, Guam, Croația, Italia, Franța, Portugalia, Armenia,
Lituania, Iordania, Macedonia de Nord, Ungaria, Bulgaria, Serbia, United States of America, Bosnia si Herzegovina și Danemarca.

Până acum, celor care veneau din Danemarca nu le-a fost admisă niciuna dintre excepţiile aplicate celorlalte state.

Sursa: Lista state_Hotarare CNSU nr 55 din 20 11 2020

Spania scoasă de pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune carantina la sosirea în România.


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.