Spania nu mai solicită certificatul covid-19 pentru turiștii din afara UE!

Diaspora Madrid

Spania nu mai solicită certificatul covid-19 pentru turiștii din afara UE!

calatori, certificat UE Covid-19, non-UE, Spania, turisti

Spania nu mai solicită certificatul covid-19! Călătorii din țările din afara UE pot intra în Spania cu un test negativ începând de sâmbăta aceasta. Decizia vine în urma unui ordin al Ministerului de Interne, care relaxează cerințele și care a fost publicat în ultimul Buletin Oficial al Statului (BOE), conform LaMoncloa (vezi sursa).

Decizia aliniază cerințele de intrare pentru turiștii din afara UE cu cele pentru călătorii din UE. Potrivit ordinului, călătorii care intră în Spania pe la frontierele aeriene sau maritime, indiferent de locul de origine, vor trebui să prezinte unul dintre cele trei certificate:

  • Certificat de vaccinare care să îndeplinească cerințele stabilite de Ministerul Sănătății,
  • Certificat de test de diagnosticare SARS-CoV-2 negativ. Sunt valabile testele de tip:
    • NAAT (PCR sau similar) efectuate în termen de 72 de ore înainte de plecarea în Spania,
    • test antigen efectuat în termen de 24 de ore înainte de plecarea în Spania.
  • Certificat de însănătoșire(de recuperare) eliberat de autoritatea competentă sau de un serviciu medical la cel puțin 11 zile de la confirmarea infecției cu COVID prin PCR sau testul cu antigen. Aceste certificate sunt valabile timp de 180 de zile.

În plus, minorii cu vârsta sub 12 ani sunt scutiți de prezentarea oricărui tip de certificat. De asemenea, pasagerii care sosesc pe cale maritimă și aeriană și care dețin un certificat digital de covid UE sau un certificat recunoscut ca fiind echivalent de către Comisia Europeană nu vor trebui să completeze formularul de control sanitar SPTH.

Cel puțin 8 milioane de români se află în afara graniţelor ţării, conform DRP

Spania devine una dintre cele mai dorite destinații din lume

Astfel, Spania nu mai solicită certificatul de vaccinare covid-19 pentru turiștii din afara UE. Decizia aliniază cerințele de intrare pentru turiștii din afara UE cu cele pentru călătorii din UE și din țările asociate la Schengen.

Ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Reyes Maroto, a subliniat că aceasta este o „veste excelentă„. Ministrul se referea în special pentru sectorul turistic spaniol. Această măsură va facilita vizitarea Spaniei de către turiștii din afara Europei în acest sezon, „garantând o mobilitate sigură„.

Spania devine una dintre cele mai dorite destinații din lume, după cum arată indicatorii de cerere care, lună de lună, se apropie de nivelurile de dinaintea pandemiei, iar această măsură va accelera redresarea sectorului prin facilitarea intrării călătorilor internaționali„, a mai declarat Maroto.

Sursa: lamoncloa.gob.es

Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.