Șofer de camion român arestat în Franța cu 289 kg de canabis

Diaspora Madrid

Șofer de camion român arestat în Franța cu 289 kg de canabis

arestat, droguri, Franta, roman, sofer de camion, Spania, vamesi

Șofer de camion român arestat în Franța cu 289 kg de canabis. Proces rapid și condamnare la 2 ani de închisoare continuă. De asemenea, românul a primit o amendă de 2 895 600 de euro. El a declarat în fața vameșilor că transporta fructe și legume din Spania în Germania.

Vameșii din Burgundia-Franche-Comté, la Dijon, au capturat 289 kg de canabis în timpul unui control rutier efectuat la 28 ianuarie. Șoferul, de naționalitate română a fost judecat rapid și condamnat la închisoare.

Sâmbătă, 28 ianuarie, ofițerii de la brigada de supraveghere vamală din Dijon au controlat un camion înmatriculat în Spania pe A31, în zona de odihnă Gevrey-Chambertin, la sud de Dijon. Șoferul, un cetățean român, a declarat în fața vameșilor că transporta fructe și legume din Spania în Germania.

Cu toate acestea, la deschiderea ușilor camionului, vameșii descoperă 13 pungi care conțin pliculețe sigilate termic și umplute cu iarbă de canabis. O percheziție a cabinei a scos la iveală încă 21 de pungi sigilate termic ascunse sub scaunul șoferului. Aceasta reprezintă o captură totală de 289,56 kg, cu o valoare estimată de 2 895 600 de euro.

Proces rapid și 2 ani de închisoare

Șoferul camionului a fost judecat miercuri, 1 februarie, în fața tribunalului din Dijon. El a fost condamnat la doi ani de închisoare continuă și la o amendă de 2 895 600 de euro.

Olimpiada de Benzi Desenate, ediția a IV-a (2023)

Serviciile vamale reamintesc că lupta împotriva traficului de droguri este una dintre misiunile lor prioritare: la 31 iulie 2022, vămile franceze au confiscat aproape 73 de tone de stupefiante, dintre care 41,2 tone de canabis.

Surse: Blog DiasporaMadrid.com / forotransporteprofesional.es

Șofer de camion român arestat în Franța cu 289 kg de canabis


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu