Se reintroduc controalele interne la granița dintre Spania și Portugalia începând de duminică.

Diaspora Madrid

Se reintroduc controalele interne la granița dintre Spania și Portugalia începând de duminică

Comunitatea Romaneasca, controale interne Portugalia, Diaspora, frontiere Franta, restrictii granita Spania

Se reintroduc controalele interne la granița dintre Spania și Portugalia începând de duminică. Portugalia va limita, timp de 15 zile, plecările propriilor cetăţeni în afara graniţelor ţării, ca urmare a progresiei necontrolate a celui de-al treilea val de COVID-19.

Executivul portughez a stabilit obligativitatea prezentării unui test PCR negativ și carantină persoanelor ce vor intra în țară pe cale aeriană din statele membre ale Uniunii Europene și din spațiul Schengen în funcție de situația epidemiologică din țara de origine.

Măsura intră în vigoare duminică de la ora 00:00 și va fi valabilă timp de două săptămâni: până pe 14 februarie. Restricțile fac parte din planul de „autoîngrădire a cetățenilor portughezi în teritoriul peninsular” pentru oprirea răspândirii virusului. Această măsură nu implică închiderea frontierei.

”Guvernul va adopta măsura limitării deplasărilor în exterior ale cetăţenilor naţionali în următoarele 15 zile. Cu unele excepţii, vor fi limitate plecările cetăţenilor naţionali pe cale aeriană, terestră sau fluvială”.

a declarat ministrul administraţiei interne, Eduardo Cabrita.

Anunţul a fost făcut la încheierea unei dezbateri în urma căreia a fost aprobată prelungirea stării de urgenţă şi care va cuprinde noi măsuri antiepidemice, precum închiderea frontierelor cu Spania, cum s-a mai procedat anul trecut în perioada 17 martie – 1 iulie.

Mai multe ţări europene, printre care Franţa, Germania şi Cehia au anunţat înăsprirea restricţiilor la frontieră

Guvernul german interzice, de azi, accesul majorităţii vizitatorilor din Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Brazilia şi Africa de Sud. Tot de azi, autorităţile cehe interzic intrările neesenţiale, cu o serie de excepţii precum naveta pentru muncă şi vizitele familiale. La rândul ei, Franţa închide frontierele pentru călătorii din afara Uniunii Europene, iar celor din spaţiul comunitar li se cere un test anti-covid negativ.

Surse: www.agerpres.ro / https://www.elperiodico.com

Se reintroduc controalele interne la granița dintre Spania și Portugalia începând de duminică.


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu