Diaspora Madrid

România: Jaful din păduri înflorește în plină pandemie(video)

2020, Coronavirus, defrisari, ilegale, Ministerul Mediului, pandemie, perioada, Romania, video

Jaful din păduri înflorește în plină pandemie. În contextul înmulțirii cazurilor de transporturi și tăieri suspecte de păduri, Ministerul Mediului, prin Comisia de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestieră, a anunțat că va retrage certificatul de atestare a firmelor de exploatare, dacă au fost constatate tăieri ilegale în parchete neautorizate realizate de respectiva firmă sau angajaţii acesteia.

Activiștii propun Guvernului o soluție radicală

Președintele Agent Green, Gabriel Păun, explică, într-un interviu acordat RFI, care este cea mai folosită metodă de prăduire a pădurilor de către companiile exploatatoare. El atrage atenția că a fost înregistrat în această perioadă un număr record de trasporturi legale de lemn defrișat.

Aceste transporturi legale sunt, însă, cel mai bun indiciu că tăierile ilegale au crescut. Asta, pentru că foarte multe companii transportă cu același set de acte mai multe transporturi de lemn.

Este o practică veche pe care factorul politic a amânat să o rezolve, spune Gabriel Păun. Președintele Agent Green mai afirmă că a solicitat Guvernului o soluție care se impune în această situație: stoparea defrișărilor pe perioada stării de urgență.

Defrișările ilegale s-au înmulțit alarmant, atrag atenția activiștii de mediu. Ei susțin că firmele profită de faptul că autoritățile sunt implicate în lupta cu epidemia de Covid 19 și taie ilegal cantități uriașe de lemne. Așa cum arată datele oficiale, a fost înregistrat în această perioadă un număr record de trasporturi legale de lemn defrișat. El explică și care este legătura directă dintre tăierile legale și cele ilegale.

Gabriel Păun.

Jaful din păduri înflorește în plină pandemie

Surse:

  • https://www.rfi.ro
  • https://www.facebook.com

Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=”Adresă email” show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”true” submit_button_text=”Abonare” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”has-text-color has-background-color has-background has-primary-background-color” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum Facebook, Twitter, Instagram și canalul nostru video YouTube. Nou, acum avem și canal Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.