Diaspora Madrid

România: Guvernul a adoptat prelungirea şomajului tehnic și termenul pentru depunerea cererilor de amânare a ratelor

Guvernul Romaniei, prelungeste, rate banci, Romania, somaj tehnic

Guvernul a adoptat în ședința de joi o Ordonanță de Urgență care cuprinde mai multe prevederi. Printre acestea ar fi prelungirea termenului până la care românii pot solicita amânarea ratelor la bănci, dar și a interdicției deconectării de la utilități a consumatorilor.

Termenul până la care clienții pot cere amânarea ratelor bancare a fost prelungit până la 15 iunie.

Va fi prelungită până la 15 iunie 2020 posibilitatea de eliberare a solicitărilor pentru amânarea ratelor celor care nu pot să le plătească. Până la data de 15 iunie 2020, instituțiile de credit vor evalua aceste cereri de suspendare a ratelor.

Pe perioada stării de alertă se interzic deconectările consumatorilor de la reteaua de gaz, electricitate, apă, canal si salubritate”, a mai anunțat vicepremierul Raluca Turcan, la finalul ședinței de guvern.

Guvernul a decis prelungirea şomajului tehnic până la data de 1 iunie.

Guvernul a decis joi prelungirea şomajului tehnic până la data de 1 iunie. Dar cu posibilitatea menţinerii acestei forme de sprijin în domeniile care vor fi în continuare restricţionate, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, a anunţat viceprim-ministrul Raluca Turcan.

De asemenea, Turcan a mai spus că se prelungește și termenul de eliberare a certificatelor de situații de urgență, până la data de 31 mai 2020.

CNSSU va decide, în ședința de la ora 20.00, instituirea stării de alertă.

Guvernul a adoptat prelungirea şomajului tehnic și termenul pentru depunerea cererilor de amânare a ratelor

Sursa: https://www.bankingnews.ro


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=”Adresă email” show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”true” submit_button_text=”Abonare” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”has-text-color has-background-color has-background has-primary-background-color” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.