Româncă decorată de regale Spaniei cu Ordinul de Merit Civil.

Diaspora Madrid

Româncă decorată de regele Spaniei cu Ordinul de Merit Civil

Alice Mihaela Cozma, decorata, Ordinul de Merit Civil, regele Spaniei, romanca, Romani in Spania

Româncă decorată de regele Spaniei cu Ordinul de Merit Civil. O româncă din Spania, Alice Mihaela Cozma, a fost decorată de Regele Felipe al VI-lea cu Ordinul de Merit Civil. Tânăra, în vârstă de 32 de ani, a primit distincția pentru eforturile sale depuse în folosul comunității locale din orașul în care trăiește (Almedranlejo, din provincia Extremadura).

A colaborat ca voluntar la Crucea Roșie spaniolă, devenind șofer pe ambulanță. Timp de trei ani, a fost șefa Departamentului de Ajutor și Urgențe al Adunării Regionale Tierra de Barros, cu sediul în Almendralejo. Ea studiază, în prezent, pentru a deveni infirmieră și este angajată la o farmacie.

Alice Mihaela Cozma voluntar pe ambulanță

În copilărie, Mihaela Alice Cozma a rămas fără mamă. În 2007, înainte să împlinească 19 ani, ea a plecat din Romănia, stabilindu-se în Spania.

În cei 14 ani care au trecut de la acel moment, prin muncă și abnegație a reușit să-și deschidă propria afacere – un bar. În barul ei a aflat despre activitatea de voluntariat la Crucea Roșie spaniolă. Ea a luat decizia de a se înscrie, împreună cu cea mai bună prietenă a sa, la cursurile de transport medical auxiliar.

În timpul pandemiei, Mihaela a continuat ca șofer voluntar pe ambulanță. ”Cel mai rău lucru a fost să văd oamenii plângând pe stradă”, mărturisește Mihaela Alice Cozma.

Fotografie de grup a Familiei Regale cu persoanele decorate

Ceremonia a fost organizată cu ocazia celei de-a șaptea aniversări a urcării Regelui Felipe pe tronul Spaniei

Prin ceremonia de acordare a Ordinului de Merit Civil, regele Spaniei îi răsplătește pe cetățenii anonimi și harnici, care pun binele comun mai presus de propriile interese și care, prin gesturile lor, fac din lume un loc mai bun.

”O zi pentru recunoaștere și recunoștință față de oamenii care, cu munca lor zilnică, efortul și dăruirea lor, aproape întotdeauna în tăcere, servesc în mod exemplar societatea din care fac parte”, a spus regele Felipe VI la începutul ceremoniei.

Mihaela Cozma (în dreapta), alături de Felipe al VI-lea, regele Spaniei, Regina Letizia, încadrată de cele două prințese, Leonor și Sofia

”Nici în cele mai frumoase visuri nu credeam că voi trăi asta!”, a mărturisit Mihaela Cozma.

La evenimentul de la Palatul Regal din Madrid au fost prezente și Regina Letizia, dar și Prințesele Leonor și Sofia.

Vezi ultimele știri despre comunitatea de Români în Spania!

Surse:

  1. radiooltenia.ro
  2. casareal.es
  3. canalextremadura.es

Româncă decorată de regele Spaniei cu Ordinul de Merit Civil


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.