Diaspora Madrid

Spania: rata şomajului a atins 14,4% în primul trimestru din 2020

2020, a, Comunitatea Romaneasca, Coronavirus, crescut, Diaspora, in, Madrid, rata, somajului, Spania

Rata şomajului în Spania a urcat la 14,4% în primul trimestru din 2020. Aceasta rezultă din restricţiile impuse pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), arată datele Institutului Naţional de Statistică (INE).

În trimestrul patru din 2019, rata şomajului era de 13,8%. Analiştii se aşteptau la o creştere de până la 15,6% în perioada ianuarie-martie 2020.

Datele publicate marţi sunt parţiale, deoarece restricţiile impuse pentru oprirea răspândirii epidemiei au fost impuse în data de 14 martie. Cea mai mare parte a studiului făcut în rândul gospodăriilor privind şomajul era deja efectuat până la această dată.

Studiul reflectă dispariţia a numai 285.600 de locuri de muncă în primul trimestru din 2020. Conform datelor din sistemul asigurărilor sociale, doar în martie au fost pierdute aproape 900.000 de slujbe.

Potrivit datelor din sistemul asigurărilor sociale, de la începutul lunii aprilie, 898.822 de persoane şi-au pierdut locurile de muncă de la impunerea restricţiilor, inclusiv aproximativ 550.000 angajaţi temporari.

Cele mai afectate sectoare au fost turismul şi construcţiile.

Economia spaniolă, dependentă de turism, s-ar putea contracta cu până la 12,4% în 2020, dacă măsurile de izolare, menite să oprească răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), durează 12 săptămâni, a estimat luna aceasta Banca Centrală, care se aşteaptă anul viitor la o creştere a PIB-ului de cel puţin 5,5%.

Perturbările suferite de economie au fost, ca şi în alte ţări, „de o severitate considerabilă”, deşi încă există un grad ridicat de incertitudine, în funcţie de diversele scenarii legate de durata restricţiilor, apreciază Banca Spaniei.

Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa.

Turismul este crucial pentru economie. Acesta contribuie cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut şi fiind responsabil pentru 13,5% dintre locurile de muncă.

Banca Centrală avertizează că sectorul turismului va fi în mod special afectat de pandemie: „Contribuţia ridicată a turismului la PIB şi la piaţa forţei de muncă, în contextul în care aceste sectoare suferă în mod disproporţionat de pe urma consecinţelor pandemiei, contribuie la înrăutăţirea perspectivelor economiei spaniole”.

În cel mai sever scenariu, rata şomajului ar ajunge la 21,7% în 2020, urmând să se atenueze la 19,9% în 2021.

Cu 229.422 de cazuri de COVID-19 confirmate, Spania este, după SUA, a două ţară cea mai afectată de pandemie. Raportat la numărul deceselor se află pe locul al treilea, după SUA şi Italia, înregistrând până în prezent 23.521 de decese.

Rata şomajului în Spania a urcat la 14,4% în primul trimestru din 2020

Sursa: https://www.stiripesurse.ro


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=”Adresă email” show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”true” submit_button_text=”Abonare” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”has-text-color has-background-color has-background has-primary-background-color” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.