Proteste în Spania împotriva gestionării defectuoase a crizei COVID-19. Mii de persoane au protestat sâmbătă în cadrul unor marşuri auto şi moto în mai multe oraşe ale Spaniei împotriva premierului socialist Pedro Sanchez. Prim ministrului i se reproşează gestionarea defectuoasă a crizei generate de epidemia de coronavirus şi îi cer demisia şi restabilirea libertăţii de circulaţie.

În urma apelurilor lansate de un partid, coloane lungi de maşini şi motociclete au ocupate artere centrale ale principalelor oraşe. Acestea după ce organizatorii protestului au obţinut în prealabil o autorizaţie din partea justiţiei.

Spania se află în continuare în stare de alertă şi libertatea de circulaţie şi de reuniune este restrânsă pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Protestul cel mai amplu a avut loc la Madrid. Sute de autoturisme, unele decapotabile, şi motociclete au parcurs principalele artere ale cartierului central Salamanca. Unul dintre cele mai înstărite ale capitalei şi unde au avut loc în ultimele două săptămâni şi alte proteste organizate de partidele de dreapta.

Liderul partidului Vox, Santiago Abascal, care a condus protestul de la Madrid, a susţinut un discurs în care a acuzat guvernul de ”cea mai proastă gestionare a crizei de pe toată planeta” şi că ar fi ”ascuns informaţii care puteau salva vieţi”, ameninţând totodată executivul condus de Sanchez că îl va da în judecată.

La Barcelona aproximativ 500 de vehicule au format de asemenea o caravană de protest în centrul oraşului. Din unele vehicule auzindu-se muzică militară şi imnul Spaniei. Printre alte oraşe în care s-au desfăşurat astfel de proteste se numără Sevilla, Valencia, Murcia sau Logrońo.

Premierul Pedro Sanchez a prezentat miercuri scuze pentru erorile comise în gestionarea pandemiei de COVID-19. El a cerut unitate pentru a ‘desăvârşi” victoria împotriva noului coronavirus.

”Am oprit împreună virusul, trebuie să desăvârşim în unitate această victorie şi trebuie să începem de asemenea uniţi reconstrucţia socială şi economică a ţării”.

a declarat în fața Parlamentului.

Spania se numără printre ţările cele mai îndoliate de pandemia de COVID-19. Vineri înregistrând 28.628 de decese în rândul celor peste 234.824 de persoane testate pozitiv pentru noul coronavirus.

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, a declarat miercuri că ”pacienţi infectaţi au fost pur şi simplu abandonaţi” în unele state europene ale căror sisteme sanitare au fost copleşite de valul de persoane infectate cu COVID-19, printre care a menţionat şi Spania.

Proteste în Spania împotriva gestionării defectuoase a crizei COVID-19

Surse: https://www.eleconomista.es / https://www.agerpres.ro


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.