noi masuri de relaxare

Diaspora Madrid

Premierul Ludovic Orban a anunțat noi măsuri de relaxare

Ludovic Orban, noi masuri de relaxare, Romania, stare de alerta

Premierul Ludovic Orban a anunțat în cadrul ședinței de la Palatul Victoria, noile măsuri de relaxare și activitățile ce vor fi reluate din 15 iunie. Astfel, spune prim-ministrul, odată cu noua etapă a luptei naționale cu pandemia de coronavirus, se vor redeschide grădinițele, mallurile, cafenelele, și vor fi permise grupurile de până la șase persoane.

Liderul liberalilor a prezentat și noile condiții pentru izolarea la domiciliu, care prevăd o serie de excepții pentru țările în care rata de răspândire a COVID-19 este în scădere, dar și pentru desfășurarea traficului aerian.

El a explicat că expirarea actualei stări de alertă va fi în data de 16 iunie, urmând ca documentul de prelungire a acesteia să fie publicat în cursul acelei zile în Monitorul Oficial.

Şeful Guvernului a precizat că s-a decis ca din 15 iunie să se renunţe la izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din ţări cu număr mic de cazuri, dând exemplul Austriei, Greciei şi Bulgariei. Mecanismul de evaluare va fi stabilit de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

”În cadrul CNSU am decis să propunem pentru HG reluarea unor activităţi şi o serie de alte măsuri de relaxare. O măsură extrem de importantă priveşte izolarea la domiciliu a persoanelor care vin din alte ţări. INSP va aplica o metodologie de evaluare a nivelului de răspândire a pandemiei în alte ţări şi se va acorda un indicator, coeficient pentru ultimele 14 zile. Toate care vor avea coeficient sub 5 vor intra la exceptarea măsurii de izolare”, a anunţat premierul.

Şeful Executivului a explicat că se referă la ţări cu nivel redus de răspândire, cum ar fi Austria, Bulgaria, Grecia. Cu aceleaşi ţări va fi reluat traficul aerian, monitorizarea urmând a se face la 14 zile.

Mall-urile vor fi redeschise. Accesul în cinematografe, în continuare interzis

”CNSU propune reluarea activităţii economice în mall-uri. Vom păstra interdicţia privitoare la cinematografe, restaurante din cadrul mall-urilor. Cele de pe terase vor fi permise. Acele săli de jocuri care există în mall se vor menţine interdicţiile”, a mai precizat premierul. Acesta a explicat, de asemenea, că se va relua activitatea de tratament balnear.

Se redeschid gradiniţele, after-school-urile, dar şi casele de pariuri şi piscinele

Orban a precizat că se vor deschide grădiniţele, creşele şi after-school-urile, dar recomandarea este de a se găsi soluţii pentru supravegherea copiilor în familie. ”Recomandarea e să găsească soluţii în cadrul familial, dar dacă nu există, permitem în condiţii extrem de stricte redeschiderea grădiniţelor, after-school”, a mai explicat premierul.

„Se va permite creșterea numărului de persoane de la 3 la 6 pentru activitățile sportive și recreative care se desfășoară în aer liber. Se permite reluarea activităților pentru jocurile de noroc, loteria, casele de pariuri. Se reia activitatea în piscine exterioare, nu în piscine interioare”, a spus Ludovic Orban.

PSD nu va vota pentru prelungirea stării de alertă în condițiile în care se mențin toate măsurile în vigoare

Astăzi, PSD a anunțat că nu va vota pentru prelungirea stării de alertă, în condițiile în care se mențin toate măsurile în vigoare. Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a explicat că este de acord cu păstrarea pe o perioadă limitată a obligațiilor privind purtarea măștii sau distanțarea socială, dar consideră că trebuie limitată posibilitatea achizițiilor publice fără licitație sau angajărilor prin derogare de la lege.

Premierul Ludovic Orban a anunțat noi măsuri de relaxare


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.