Polemică în Spania după vaccinarea unor militari şi oameni politici

Diaspora Madrid

Polemică în Spania după vaccinarea unor militari şi oameni politici

militari, oameni politici, polemica in Spania, vaccin împotriva COVID-19

Polemică în Spania după vaccinarea unor militari şi oameni politici. Vaccinaţi împotriva COVID-19 deşi nu fac parte din personalul prioritar, militari şi responsabili politici se află în centrul unei polemici în Spania. Aceasta a dus vineri la concedierea unui înalt gradat, relatează Agerpres.ro, preluat de DiasporaMadrid.com.

Şeful statului major al armatei spaniole, generalul Miguel Angel Villarroya, şi-a prezentat sâmbătă demisia după ce a fost acuzat că s-a vaccinat pentru COVID-19 înainte să-i vină rândul, a anunţat statul major într-un comunicat.

„În scopul de a nu afecta imaginea forţelor armate, generalul Villarroya şi-a prezentat astăzi cererea de demisie ministrului apărării”, menţionează textul citat.

Potrivit unei surse din statul major, demisia sa a fost acceptată de ministrul Margarita Robles.

Ministrul de interne l-a demis vineri seară, cu efect imediat, pe un locotenent-colonel, agent de legătură al Gărzii civile la statul major al armatei, a declarat sâmbătă pentru AFP un purtător de cuvânt al acestui minister.

Ofiţerul de rang înalt a fost demis din funcţie după un raport intern. Din informațiile prezentate, s-a ajuns la concluzia că a beneficiat de vaccin fără a fi dintr-o categorie prioritară. În Spania peste un milion de doze sunt în prezent administrate cu prioritate personalului medical şi rezidenţilor din căminele de bătrâni.

Şi alţi membri ai statului major au fost vaccinaţi şi ar putea fi decise şi alte concedieri.

a precizat Margarita Robles, ministrul apărării.

Pe lângă militari, oameni politici din diferite partide au primit prima doză de vaccin, fără a face parte dintr-un grup prioritar.

Unul dintre ei, consilierul regional pentru sănătate din Murcia (sud-est) Manuel Villegas, a fost constrâns să demisioneze.

Consilierul pentru sănătate din enclava spaniolă Ceuta, din nordul Marocului, Javier Guerreron, se află într-o situaţie similară, dar a anunţat că nu va demisiona, dând asigurări că nu a încălcat niciun protocol.

„Nu voiam să mă vaccinez”, a adăugat el, precizând că a acţionat la solicitarea consilierilor săi tehnici.

Citește și:

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

Sărbători legale în 2021. Vezi calendarul cu zilele libere din România

Partidul stângii radicale Podemos, membru al guvernului spaniol alături de socialişti, a denunţat „corupţia” în administrarea vaccinurilor.

Sursa: agerpres.ro

Polemică în Spania după vaccinarea unor militari şi oameni politici


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.