planificarea vacantelor in Europa

Diaspora Madrid

Planificarea vacanțelor pe platforma Re-Open EU. Comisia Europeană a lansat un site dedicat reluării în siguranță a călătoriilor și a turismului în UE

2020, Comisia Europeana, Comunitatea Romaneasca, Diaspora, Europa, planificarea vacantelor, platforma Re-Open EU, Re-Open EU, Romania, Spania

Planificarea vacanțelor pe platforma Re-Open EU. O platformă web, dedicată sprijinirii reluării în siguranță a călătoriilor și a turismului în întreaga Europă. Aceasta va furniza informații în timp real privind frontierele și disponibilitatea mijloacelor de transport și a serviciilor de turism din statele membre.

„Re-open EU” va conține și informații practice furnizate de statele membre cu privire la restricțiile de călătorie, la măsurile de protecție a sănătății publice și de siguranță. Cum ar fi distanțarea fizică sau purtatul măștilor. Deasemena informații utile precum ofertele turistice din fiecare țară și din UE.

Astfel, prin decizii responsabile și în cunoștință de cauză, europenii vor fi în măsură să își planifice vacanțele de vară și deplasările pe termen mai lung ținând cont de riscurile persistente legate de coronavirus.

Re-open EU, un reper esențial al călătorilor aflați în Uniunea Europeană

Noua platformă, care vine și cu o versiune de mobil (aplicație web), reprezintă un reper esențial al călătorilor aflați în UE.

Deoarece Re-open EU centralizează informații actualizate provenite de la Comisie și de la statele membre.

Prin intermediul unei hărți interactive, ea le va permite cetățenilor să vadă informații specifice fiecărei țări, să afle cum evoluează situația și să consulte recomandările de călătorie pentru fiecare stat membru.

Ușor accesibilă prin aplicație sau prin site web, urmând să fie disponibilă în cele 24 de limbi oficiale ale UE.

Regulile pe care trebuie să le știi dacă vrei să pleci în concediu

Din 15 iunie Restricţiile de călătorie pentru 31 de ţări europene, inclusiv statele membre ale UE; au fost ridicate şi înlocuite cu recomandări individuale de călătorie.

Nu există carantină obligatorie pentru călătorii din UE, din ţările Schengen asociate sau din Regatul Unit, cu excepţia cazului în care ţara de origine impune călătorilor din Franţa carantină (principiul reciprocităţii).

Este permisă deplasarea către şi dinspre următoarele ţări:

  • statele membre ale Uniunii Europene
  • ţările care sunt părţi la Acordul Schengen
  • Regatul Unit
  • Andorra
  • Monaco
  • statul Vatican
  • Republica San Marino

Zborurile către următoarele ţări rămân suspendate: Italia, Spania, Germania, Franţa, Austria, Belgia, SUA, Marea Britanie, Olanda, Turcia, Iran.

Zborurile pot fi reluate către ţări (UE, SEE, Elveţia şi Regatul Unit) unde nu există mai mult de 25 de cazuri noi la 100 000 de rezidenţi în ultima perioadă cumulată de 14 zile.

Lista acestor ţări este aprobată şi făcută publică în fiecare luni de către comandantul de stat al operaţiunilor naţionale de urgenţă.

Se recomandă totuşi carantină voluntară pentru călătorii care vin din Spania cu avionul şi pentru călătorii care vin din Regatul Unit.

Turiştii pot să intre şi să iasă din România dacă provin din următoarele ţări; care nu sunt afectate de un risc ridicat de transmitere: Albania; Australia, Austria, Macedonia de Nord, Bulgaria, Germania, Danemarca, Elveţia, Estonia; Japonia, Israel, China, Croaţia, Cipru, Letonia, Liban, Noua Zeelandă, Lituania, Malta, Muntenegru; Norvegia, Coreea de Sud, Ungaria, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă şi Finlanda.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline.

Lista restricțiilor pentru fiecare țară din Europa o găsiți pe platforma https://reopen.europa.eu

Planificarea vacanțelor pe platforma Re-Open EU


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu