Parlamentul a decis dublarea alocațiilor de stat pentru copii, după ce guvernul amânase legea până la 1 august. Astfel, deputații au respins decizional ordonanța de urgență emisă de executiv prin care data inițială, 1 februarie, a fost înlocuită cu 1 august, din lipsă de bani.

Au fost 209 voturi pentru respingerea OUG, 3 voturi împotrivă și 98 de abțineri. Aleşii au decis ca dublarea banilor pentru copii să intre în vigoare de îndată şi nu din august, aşa cum stabilise Executivul. Au fost discuții aprinse în legislativ pe dublarea alocațiilor pentru copii.

Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Președintele are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii, însă o poate retrimite în Parlament. Dacă preşedintele nu retrimite legea în Parlament şi nici nu este atacată la Curtea Constituţională, 3,6 milioane de copii vor primi de două ori mai mulţi bani chiar de la 1 iulie.

Dublarea alocațiilor a fost amânată la începutul anului, după ce proiectul legislativ a fost adoptat de parlament și promulgat de către președintele Klaus Iohannis. Legea prevede creșterea alocațiilor la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și la 600 de lei pentru copiii sub doi ani şi cei cu handicap.

Parlamentul a decis dublarea alocațiilor de stat pentru copii.


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.