O româncă în vârstă de 54 de ani, prima victimă a furtunii. Iuliana, care locuia pe stradă, a murit în această dimineață de hipotermie în parcul l’Estació din Gandia.

Iuliana Maulea, sau Juliana cum îi spuneau cei care o vedeau adesea în parcul de l’Estació de lângă stația Renfe din Gandia, avea 54 de ani când a murit după ce toată Spania a fost lovită de furtuni puternice. Ea a murit din cauza hipotermiei, au explicat medicii legiști.

Iuliana și soțul ei își făcuseeră un adăpost în parcul din Gandia. Femeia suferea de probleme psihice și nu mai voia să se înoarcă în casă. De aceea soțul ei o însoțea în adăpostul pe care și-l improvizase în parc. Pe lângă asta, românca se confrunta și cu alte probleme de sănătate la sistemul circulator. În plus, ea era dependentă de alcool și de alte medicamente.

Atât Juliana cât și partenerul ei, erau cunoscuți în zonă și primeau ajutor din partea oamenilor. Primeau de mâncare de la un supermarket din apropiere și chiar, eriodic, voluntarii sanitari veneau pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Mai mult, aceștia au dus-o de multe ori în spitalul Francesc de Borja de Gandia, dar întotdeauna fugea din spital și revenea la banca din parc unde stătea zi și noapte.

Chiar duminică, atunci când s-a petrecut tragedia, polițiștii i-au luat de acolo și i-au dus la un adăpost. Numai că după câteva ore, cei doi se întorceau pe banca, unde câteva ore mai târziu avea să își piardă viața. Consiliul Local din Gandia a încercat să remedieze această situație și a solicitat, prin mijloace judiciare, internarea Iulianei într-un centru specializat, însă femeia evada de fiecare dată și ajungea înapoi pe banca din parc.

O româncă în vârstă de 54 de ani, prima victimă mortală a furtunii

Sursa: https://www.levante-emv.com


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.