O a doua biserică ortodoxă română se construiește în Alicante, Spania!

Diaspora Madrid

O a doua biserică ortodoxă română se construiește în Alicante, Spania!

Alicante, Biserica, Cristian Chiorescu, Finestrat, ortodoxa, preot, romana

O a doua biserică ortodoxă se construiește în Alicante! Parohia Ortodoxă Română Nașterea Maicii Domnului, situată în Finestrat, construiește ceea ce va fi a doua biserică ortodoxă din provincia Alicante. Costul aproximativ al lucrării este de 500.000 de euro și se preconizează că va dura aproximativ patru ani.

După cum a recunoscut și preotul Cristian Chiorescu, acest lucru a fost posibil prin donațiile credincioșilor săi. De asemenea, Parohia a reușit să semneze un acord cu Primăria din Finestrat prin care aceasta a cesionat gratuit o parcelă de 1.000 de metri. Construcția bisericii depinde de modul în care se va obține și gestiona finanțarea.

Biserica Ortodoxă Română s-a stabilit în zonă în urmă cu 16 ani. În acest timp și-a desfășurat activitatea „în diverse spații pe care le-am improvizat ca lăcaș de cult„.

Acum există o mică biserică parohială în oraș, spațiu pe care l-au închiriat. Este un depozit în zona industrială Finestrat, înconjurat de companii de vânzări de vehicule.

Acum este vorba de a le da un lăcaș de cult pe care deocamdată nu-l au în provincie„, a explicat Chiorescu.

Alte municipalități, cum ar fi Alicante, Gandia, Elche, Torrevieja, Alcoy și Torrevieja, au locuri similare. Cu toate acestea, o biserică cu aceste caracteristici există doar în Altea, dar aceasta aparține unei biserici ortodoxe rusești.

Biserica va fi construită în două etape

Prima fază, care a început deja, este subsolul. Despre acesta se spune că va fi folosit ca lăcaș de cult până când va fi construită a doua fază, cea a bisericii. Subsolul va deveni apoi un centru comunitar de asistență socială.

În acest scop, preotul Cristian Chiorescu, explică faptul că plănuiesc mai multe activități sociale, culturale și filantropice în sprijinul comunității.

Ceea ce se știe până acum este că va fi o biserică ortodoxă românească de esență brâncovenească.

Lucrările au început în urmă cu aproximativ un an. La 27 februarie anul acesta a fost binecuvântată de episcopul Timotei al Spaniei și Portugaliei, care a sfințit prima piatră.

Acord pentru o perioadă de treizeci de ani

După cum am menționat mai sus, această biserică va fi amplasată pe un teren municipal. Îl considerăm un dar de la Dumnezeu, pentru că în această zonă turistică terenurile sunt foarte scumpe și ar fi fost imposibil pentru comunitatea noastră parohială să cumpere un teren„, spune preotul într-o declarație către credincioșii săi.

Astfel, terenul este oferit gratuit pentru construcția acestei biserici și pentru o perioadă de treizeci de ani.

În patru ani, aceasta trebuie să fie terminată și pusă în funcțiune.

Odată terminată cesiunea, construcția va reveni municipalității, fără dreptul la despăgubiri din partea parohiei.

În acordul dintre cele două părți, administrația locală își argumentează decizia subliniind „creșterea exponențială a populației din acest municipiu, nu doar românească, ci și moldovenească și rusă, printre altele, care chiar s-a dublat ca număr în ultimii cinci ani„.

Vezi și: Lista Bisericilor Creștine Românești din Spania

Autoritățile explică faptul că este în interesul primăriei să ofere sprijin și integrare întregii comunități ortodoxe, „recunoscând această acțiune ca fiind de interes social și de utilitate publică pentru municipalitate„.

În același timp, ei indică faptul că poate servi drept atracție „pentru stabilirea persoanelor din acest grup, crescând numărul de rezidenți înregistrați, ceea ce implică o creștere a alocării banilor publici și extinderea serviciilor publice în beneficiul cetățenilor„, precum și „beneficiind de activitățile care vor fi desfășurate de parohie, atât culturale, cât și sociale„.

Sursa: alicanteplaza.es

O a doua biserică ortodoxă română se construiește în Alicante, Spania!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.