Născut și crescut în Spania, Alexandru Țîrlea a fost convocat în premieră de Florin Bratu la echipa U21(interviu).

Diaspora Madrid

Născut și crescut în Spania, Alexandru Țîrlea a fost convocat în premieră de Florin Bratu la echipa U21(interviu).

Alcala de Henares, echipa nationala, fotbal, Mircea Alexandru Tirlea, nascut si crescut, Romania U21, Spania

Născut și crescut în Spania. Alexandru Țîrlea este un fotbalist care s-a născut și a crescut în Alcala de Henares (Spania). A fost legitimat la grupele de juniori ale celor de la Real Madrid, pentru care a evoluat timp de 10 sezoane. Alexandru este pregătit pentru debutul oficial la „tineret”.

Fundașul dreapta legitimat la echipa secundă a celor de la Deportivo Alaves a fost convocat în premieră de Florin Bratu pentru partidele amicale împotriva Angliei și Georgiei.

Cum primul duel a fost anulat din cauza problemelor pe care englezii le-au avut din cauza coronavirusului, „tricolorilor” le-a rămas doar meciul cu Georgia la dispoziție. Zilele acestea, România a disputat o partidă de verificare împotriva echipei de club FC Buzău, câștigată cu 2-1, însă aceasta nu va figura în palmaresul echipei.

„Tineretul” înfruntă Georgia, marți, 7 septembrie, de la ora 21, pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari. Va fi ocazia perfectă pentru Alexandru Țîrlea să bifeze prima sa prezență pentru U21.

Alexandru Țîrlea a petrecut 10 ani la Real Madrid

Alexandru Țîrlea a fost legitimat la grupele de juniori ale celor de la Real Madrid, pentru care a evoluat timp de 10 sezoane.

În 2020, românul a fost cedat definitiv la Deportivo Alaves, iar în acest sezon aceasta evoluează în echipa secundă a clubului, care activează în liga a treia din Spania.

Pentru Țîrlea nu va fi prima selecție sub „tricolor”, dar va fi prima de U21. Acesta a mai bifat meciuri pentru U17, U18 și U19. Tânărul fundaș dreapta a oferit un interviu pentru FRF TV, în care a povestit pe scurt, dar cuprinzător, istoricul carierei sale și cât de mult înseamnă pentru el această convocare.

Mircea Alexandru Țîrlea este fiul antrenorului Mircea Nicolae Țîrlea, de la Energia Săsciori

Alex este născut în Spania, într-o familie de români. A jucat la Academia lui Real Madrid, supranumită “La Fabrica”, încă din 2010. Acesta a fost transferat de la juniorii lui R.S.D. Alcala, club din Liga a 4-a spaniolă.

R.S.D. Alcala își desfășoară activitatea în orășelul Alcala de Henares, situat la 35 de kilometri de Madrid. Aici s-a născut și fotbalistul, într-una dintre cele mai numeroase comunități de români din Spania.

Tatăl său a antrenat în zonă, juniorii de la R.S.D. Alcalá, și recent a revenit în România.

Interviul cu Mircea Alexandru Țîrlea pentru FRF TV

„M-am născut în Spania, părinţii mei au ajuns în Spania acum peste 20 de ani. Acolo am fost crescut, dar m-am obişnuit să vorbesc şi româneşte. Prima mea convocare a fost la U17, am avut un meci amical cu Danemarca.

Au fost 10 ani foarte buni la Real Madrid, foarte intenşi. Au fost foarte mulţi jucători de mare calitate, care m-au ajutat să-mi cresc calitatea. Sunt foarte mândru. Spiritul de învingător e foarte important acolo.

Ca fundaş, cel mai important lucru e să-ţi ajuţi echipa defensiv, să fii foarte concentrat. Apoi, să fii foarte bun pe faza ofensivă face diferenţa. Ar fi ceva foarte important să joc la EURO U21, o mândrie să-mi reprezint ţara, sper ca prin muncă să reuşesc acest lucru”, a declarat Alexandru Țîrlea, pentru FRF TV.

Surse: ziarulunirea.ro / prosport.ro

Născut și crescut în Spania, Alexandru Țîrlea a fost convocat în premieră de Florin Bratu la echipa U21(interviu).


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu