Muncitori români morți la Zaragoza

Muncitori români morți la Zaragoza. Doi bărbați de naționalitate română, 44 și 33 de ani, au murit intoxicați în timp ce curățau un bazin de vinificație, un al treilea muncitor de origine spaniolă, 44 ani, a decedat la spitalul Miguel Servet. Accidentul a avut loc în jurul orei 10 dimineața, marți(2/7/2019), în incinta cramei Bodegas Paniza. Bărbații care curățau cuva de vin au fost găsiți morți de alți colegi.

Serviciul 112 SOS Aragón a fost alertat, la fața locului au venit medici și patrule ale Gărzii Civile. Pentru a-i scoate din rezervorul lat de 2 metri și adânc de 4 metri, salvatorii au folosit mai întâi ventilatoare, pentru a scoate vaporii toxici din interior, operațiune care ar fi trebuit efectuată ÎNAINTE ca muncitorii să coboare.

Intoxicația s-a produs cu anhidridă carbonică (dioxid de carbon), substanță care este generată în procesul fermentării vinului.

Primarul din Paniza, José Manuel Cebrián, a spus că cei trei nu erau angajați ai cramei. Cei trei muncitori erau de la o firmă externă care se ocupă cu întreținerea. „Toți suntem șocați de acest accident”, a spus primarul, care a reamintit că a petrecut 20 de ani de lucru muncind ca vinificator în aceeași companie.

Luis Clarimón, responsabil cu medicina muncii de la sindicatul CC. OO. Aragón, a denunțat faptul că nu a fost respectat protocolul de prevenire, pentru că muncitorii au intrat fără aparatura de respirație autonomă necesată în spații închise.

Aceste morți erau complet evitabile” a declarat Luis Clarimón. “Încă o dată vedem că nu se repectă normele de siguranță la subcontracte și rezultatul e dramatic. Nimeni nu ar trebui să moară la locul de muncă”, a mai spus reprezentantul sindicatului.

José de las Morenas, responsabile sindical de la UGT Aragón, a spus că în Aragón sunt deja 12 morți la muncă de la începutul anului. “Trebuie să demarăm o campanie pentru siguranța muncii pentru a opri această statistică neagră”.

Sursa: www.rtve.es / Blog DiasporaMadrid.com

Muncitori români morți la Zaragoza


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.