Marsul pentru Viata 2020

Marșul pentru viață 2020 va fi reprogramat pentru duminică, 17 mai.

Actualizare 09.03.2020

Ieri, 8 martie 2020, Ministerul Afacerilor Interne din România a decis, în contextul răspândirii infecțiilor cu Covid-19, interzicerea până la 31 martie a oricărei activități la care participă peste 1000 de persoane și impunerea unor restricții pentru activitățile la care participă sute de persoane. În acest context, organizatorii Marșului pentru viață 2020 „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii” au decis ca evenimentul să fie reprogramat duminică, 17 mai 2020, de Ziua Națională a Familiei.

În Spania, marșul Marcha Por La Vida amânat

Pentru siguranța tuturor și având în vedere schimbarea scenariului anunțat de Guvernul de la Madrid în ceea ce privește #Coronavirus, se amână sărbătorirea Marșului din 22 martie. Când securitatea sanitară va fi restabilită va fi anunțată o nouă dată.


Marșul pentru viață 2020 în România. Două campanii pro-viață se suprapun în această perioadă în mai multe orașe românești: 40 de zile pentru viață și Luna pentru viață. Acestea fac parte din mișcări globale care au ca scop redescoperirea unei culturi de prețuire a darului vieții, de celebrare și ocrotire a mamei și copilului, fiind încurajate și susținute în mod firesc de Biserica Ortodoxă Română.

Marșul pentru viață 2020 în România

Luna pentru viață, care culminează cu Marșul pentru viață (28 martie), este organizată anul acesta în peste 900 de localități din România și Republica Moldova și are tema „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii”. Calendarul activităților de la București poate fi consultat pe site-ul oficial al evenimentului.

MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2020 SÂMBĂTĂ 28 MARTIE

În paralel, în această perioadă are loc cea de a zecea ediție românească a campaniei anuale 40 de zile pentru viață, inițiată în 2007 de patru americani din Texas.

Campania se desfășoară între 26 februarie și 5 aprilie în 950 de orașe din 63 de țări – în România la Cluj-Napoca, Gherla, Timișoara și Bistrița-Năsăud. Voluntarii, care sunt creștini din toate denominațiunile, fac veghe cu post și rugăciune în stradă, cu speranța că vor mișca oamenii să se gândească la un subiect relativ tabu în societate: trauma avortului.

La Cluj-Napoca, veghea are loc la intersecția Străzii Clinicilor cu Strada Victor Babeș între orele 7:00 și 19:00. O cafenea din oraș a promis câte o cafea gratis pentru toți voluntarii care prezintă un selfie de la acțiune și o pancartă.

Marșul pentru viață 2020 la Madrid

Platforma „Si a la Vida” va sărbători Ziua Internațională a Vieții cu un mare marș la Madrid pe 22 martie, începând cu ora 12:00, punct de plecare Cale Serrano.

Ca în fiecare an, începând cu 2011, cele peste 500 de asociații care alcătuiesc Platforma „Si a la Vida” fac apel la societatea civilă să sărbătorească Ziua Internațională a Vieții, care este sărbătorită pe 25 martie.

Pentru a facilita asistența, deoarece participă persoane din toată țara, marșul va avea loc duminică, 22 martie.

Astfel, încă un an, se va desfășura acest act public unitar care își propune să apere toată viața umană, de la începutul său până la sfârșitul ei firesc și să-și exprime angajamentul de a continua construirea culturii vieții.

Sursa: Blog DiasporaMadrid.com

Marșul pentru viață 2020 la Madrid. A început Luna pentru viaţă


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.