Maia Sandu şi Igor Dodon

Diaspora Madrid

Maia Sandu şi Igor Dodon se vor întâlni în turul doi, pe 15 noiembrie, în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova

15 noiembrie, alegeri prezidentiale, Maia Sandu şi Igor Dodon, Republica Moldova, turul doi

Maia Sandu şi Igor Dodon în turul doi. Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, şi preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, se vor întâlni în turul doi în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Asta după ce cei doi concurenţi electorali au obţinut cele mai multe voturi în scrutinul din 1 noiembrie, trasmite adevarul.ro, preluat de Diaspora Madrid.

Ca şi în alegerile din 2016, şi de această dată marea bătălie s-a dat între candidatul Maia Sandu, care a obţinut 36,16% din voturi, şi candidatul Igor Dodon, care a acumulat 32,61% din voturi, după procesarea a 100% din procesele verbale. Prin urmare, şi în alegerile din 15 noiembrie moldovenii vor trebui să aleagă între cei doi candidați.

Marea surpriză a acestor alegeri a fost primarul de Bălţi, Renato Usatîi, care a obţinut circa 17% din voturi, fiind urmată de Violeta Ivanov, candidată din Partidului Şor, condus de deputatul fugar Ilan Şor – 7%. Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a fost votat de 3,3% din alegători, iar liderul PUN, Octavian Ţîcu, de 2%, urmat de candidatul PLDM, Tudor Deliu, care a luat 1,5%.

Prezenţa la vot a fost mai scăzută comparativ cu anul 2016

Alegătorii au avut de ales între opt candidaţi înscrişi în cursă. Prezenţa la vot a fost mai scăzută comparativ cu anul 2016. În total au votat 42,76% din alegători – 1.214.757 de voturi exprimate. Prezenţa la vot a femeilor a fost mai mare – 53.9%, iar cea a bărbaţilor de 46,1%. Prin comparaţie, în 2016, în primul tur au votat 50,95% din alegători, adică 1.418.518 de alegători.

Amintim că în cursa electorală pentru prezidenţiale au fost înscrişi opt canidaţi: Renato Usatîi – Partidul Nostru, actual primar de Bălţi; Andrei Năstase – Platforma DA, fost ministru de Interne; Maia Sandu – Partidul Acţiune şi Solidaritate, ex-premier; Igor Dodon – candidat independent, sprijinit de Partidul Socialiştilor; Octavian Ţîcu – PUN, deputat în Parlament; Dorin Chirtoacă – Mişcarea Politică Unirea, ex-primar de Chişinău; Violeta Ivanov – Partidul Şor, deputată în Parlament.

Sursa: https://adevarul.ro

Maia Sandu şi Igor Dodon se vor întâlni în turul doi, pe 15 noiembrie


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.