În atenția cetățenilor români aflați temporar în Spania (turiști, lucrători sezonieri, oameni de afaceri, elevi sau studenți aflați în schimburi de experiență etc.)

Ca urmare a deciziei autorităților române de suspendare a tuturor zborurilor comerciale directe între România și Spania începând de astăzi de la ora 18.00 (ora României), pe o durată de 14 zile, ambasada a primit o serie de solicitări de informare pe numerele de urgență ale ambasadei și oficiilor consulare, precum și la adresa dedicată situațiilor deosebite [email protected]. Având în vedere că aeroporturile din Spania încă operează curse comerciale către alte destinații europene :

– Dacă dețineți bilete de avion achiziționate de la companii aeriene private, vă recomandăm să luați legătura cu companiile aeriene sau agențiile de voiaj pentru a solicita identificarea unor rute alternative pentru retur.

– În situația în care întoarcerea în România se realizează cu un zbor cu escală, verificați statusul zborurilor cu operatorul de zbor. Informați-vă asupra situației din statul/statele unde ar urma să efectuați escala/escalele (carantină, granițe închise, etc). Mai multe detalii aici: http://www.mae.ro/node/51759

– Dacă dețineți un bilet de avion achiziționat direct de la TAROM, contactați compania pentru a solicita informații legate de variantele de rerutare. Pasagerii cu bilete Tarom emise pe rutele Madrid-Otopeni sau Barcelona-Otopeni cu date de călătorie între 19 si 31 martie 2020 pot opta pentru:

   – fie pentru rambursarea integrală a biletelor care se realizează NUMAI de către agentul emitent

   – fie pentru modificarea datelor de călătorie plătind diferența de tarif (dacă este cazul) fără nici o altă penalizare. Modificarea datelor de călătorie se poate realiza timp de un an de la data emiterii biletelor. Reemiterea biletelor se realizează de către agentul emitent.

Pentru informații suplimentare contactați [email protected], [email protected] sau [email protected]

Vă recomandăm să evitați deplasările spre România cu autoturismul personal sau cu autocarul, întrucât o serie de state europene au restricționat accesul la punctele de trecere a frontierelor și pe teritoriul acestora. Mai multe aici: http://www.mae.ro/node/51880. Situația este volatilă și se poate schimba repede, iar în funcție de situația evoluției COVID-19, autoritățile spaniole pot lua și alte decizii restrictive.

Sursa: https://madrid.mae.ro


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=”Introdu adresa ta de email” show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” submit_button_text=”Înregistrare” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”has-background has-blush-bordeaux-gradient-background” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum Facebook, Twitter, Instagram și canalul nostru video YouTube. Nou, acum avem și canal Telegram.