Diaspora Madrid

Informații în atenția cetățenilor români aflați temporar în Spania

Ambasada Romaniei, cetateni, comunicat, Diaspora, informatii, la Madrid, romani, Spania

În atenția cetățenilor români aflați temporar în Spania (turiști, lucrători sezonieri, oameni de afaceri, elevi sau studenți aflați în schimburi de experiență etc.)

Ca urmare a deciziei autorităților române de suspendare a tuturor zborurilor comerciale directe între România și Spania începând de astăzi de la ora 18.00 (ora României), pe o durată de 14 zile, ambasada a primit o serie de solicitări de informare pe numerele de urgență ale ambasadei și oficiilor consulare, precum și la adresa dedicată situațiilor deosebite [email protected]. Având în vedere că aeroporturile din Spania încă operează curse comerciale către alte destinații europene :

– Dacă dețineți bilete de avion achiziționate de la companii aeriene private, vă recomandăm să luați legătura cu companiile aeriene sau agențiile de voiaj pentru a solicita identificarea unor rute alternative pentru retur.

– În situația în care întoarcerea în România se realizează cu un zbor cu escală, verificați statusul zborurilor cu operatorul de zbor. Informați-vă asupra situației din statul/statele unde ar urma să efectuați escala/escalele (carantină, granițe închise, etc). Mai multe detalii aici: http://www.mae.ro/node/51759

– Dacă dețineți un bilet de avion achiziționat direct de la TAROM, contactați compania pentru a solicita informații legate de variantele de rerutare. Pasagerii cu bilete Tarom emise pe rutele Madrid-Otopeni sau Barcelona-Otopeni cu date de călătorie între 19 si 31 martie 2020 pot opta pentru:

   – fie pentru rambursarea integrală a biletelor care se realizează NUMAI de către agentul emitent

   – fie pentru modificarea datelor de călătorie plătind diferența de tarif (dacă este cazul) fără nici o altă penalizare. Modificarea datelor de călătorie se poate realiza timp de un an de la data emiterii biletelor. Reemiterea biletelor se realizează de către agentul emitent.

Pentru informații suplimentare contactați [email protected], [email protected] sau [email protected]

Vă recomandăm să evitați deplasările spre România cu autoturismul personal sau cu autocarul, întrucât o serie de state europene au restricționat accesul la punctele de trecere a frontierelor și pe teritoriul acestora. Mai multe aici: http://www.mae.ro/node/51880. Situația este volatilă și se poate schimba repede, iar în funcție de situația evoluției COVID-19, autoritățile spaniole pot lua și alte decizii restrictive.

Sursa: https://madrid.mae.ro


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=”Introdu adresa ta de email” show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” submit_button_text=”Înregistrare” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”has-background has-blush-bordeaux-gradient-background” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum Facebook, Twitter, Instagram și canalul nostru video YouTube. Nou, acum avem și canal Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.