a-doua-stare-de-urgenta-in-spania

Diaspora Madrid

Guvernul spaniol decretează starea de urgență, pentru a doua oară de la debutul pandemiei

a doua, guvernul spaniol decreteaza, Spania, stare de alerta, stare de urgenta

Guvernul spaniol decretează starea de urgență, pentru a doua oară de la debutul pandemiei, informează euronews, citat de Gazeta de Sud și preluat de Diaspora Madrid. Decizia a fost luată de guvern, în cadrul unei ședințe extraordinare a consiliului de miniștri.

Guvernul de la Madrid a decis să anunțe o stare de alertă pentru 15 zile, presa locală relatând că executivul ar intenționa să o prelungească până în aprilie. De la 11 noaptea până la 6 dimineața, cetățenii nu vor mai putea ieși din case. Această stare de alarmă nu va fi ca cea din martie, ci mult mai blândă și cu intenția ca Parlamentul să o prelungească timp de șase luni.

Sâmbătă seara, guvernele locale din nouă regiuni (în total Spania are 17 regiuni autonome) au cerut executivului de la Madrid să adopte această măsură excepțională. Cele cinci comunități guvernate de Partidul Popular s-au opus până acum să acorde sprijin explicit stării de alarmă.

Închiderea totală nu se află în acest moment pe masa de discuții. De fapt, această stare de alarmă este ridicată pentru a evita atingerea acelei situații extreme cu distrugerea evidentă pe care o provoacă.

Spania a decretat prima oară stare de urgență din cauza Covid în luna martie. Stare de urgență care a durat până în luna iunie. De-a lungul istoriei sale ca democrație, din 1970, este a patra oară când se instituie starea de urgență.

Spania a înregistrat peste 35000 de decese cauzate de epidemia Covid și a depășit pragul de un milion de infectări.

Sursa: https://www.gds.ro

Guvernul spaniol decretează starea de urgență, pentru a doua oară de la debutul pandemiei.


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Un comentariu la „Guvernul spaniol decretează starea de urgență, pentru a doua oară de la debutul pandemiei”

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.