Ghid-în-limba-română

Ghid privind activitatea în serviciul domestic și de îngrijire în limba română. Ambasada României în Regatul Spaniei, în colaborare cu Uniunea Generală a Muncitorilor din Spania/Unión General de Trabajadores (UGT), a redactat un ghid în limba română cu informații utile pentru cetățenii români care prestează activități în serviciul domestic (empleados de hogar).

https://www.diasporamadrid.com/regimul-muncii-in-serviciul-domestic-caracteristici/

Videoconferință cu secretarul general al sindicatului spaniol Comisiones Obreras

Miercuri, 17 iunie 2020, ambasadorul României în Regatul Spaniei, doamna Gabriela Dancău, a avut o reuniune prin videoconferință cu secretarul general al sindicatului spaniol Comisiones Obreras/Comisiile Muncitorești (CCOO), domnul Unai Sordo.

Ambasadorul Gabriela Dancău a propus consolidarea cooperării, mai ales în vederea sprijinirii comunității românești din Spania, o inițiativă concretă putând fi publicarea de materiale în limba română pe pagina de internet a CCOO, eventual și o trimitere către formularul de reclamație în limba română de pe pagina Inspecției Muncii spaniole și către Ghidul privind drepturile lucrătorilor, publicat de Inspecția Muncii în limba română.

De asemenea, tot în logica Ambasadei de informare permanentă a comunității românești din Spania, a propus realizarea, cu sprijinul celor șapte oficii consulare românești din Spania, a unor reuniuni de informare comună cu partea spaniolă a lucrătorilor români, idee care a fost agreată și de Inspecția Muncii spaniole.

Secretarul general Unai Sordo a apreciat interesul manifestat de ambasadă pentru cooperarea cu CCOO în beneficiul lucrătorilor români din Spania și a fost de acord cu propunerile lansate de partea română, subliniind că ar fi pentru prima oară când ar publica pe site-ul CCOO și cele ale sucursalelor sale din teritoriu informații în altă limbă decât spaniola și adresate unei comunități specifice.

La inițiativa ambasadorului român, a fost agreată reluarea demersurilor pentru încheierea unui Protocol de colaborare între CCOO și sindicatele din România, având în vedere interesele comune și Parteneriatul strategic dintre România și Spania.

De asemenea, ghidul este disponibil în format PDF aici.

Ghid privind activitatea în serviciul domestic și de îngrijire în limba română.

Sursa: https://madrid.mae.ro


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.