Festivalul Filmului Francofon la Cinemateca Madrid. În fiecare an, în data de 20 martie, se sărbătorește Ziua Internațională a Francofoniei. În Spania, România propune în fiecare an, prin Institutul Cultural Român de la Madrid, sub patronajul Ambasadei României în Regatul Spaniei, o serie de activități prin care se subliniază afinitățile culturale și apartenența la francofonie.

Institutul Cultural Român de la Madrid va prezenta în cadrul Festivalului de film francofon 2020 filmul Balanța (1992), co-producție româno-franceză realizată de Lucian Pintilie, primul film românesc restaurat în format digital 4K.

Balanța / El roble / Le Chêne

România, Franța • 1992 • Color • 105′ • V.O.S.E.

SINOPSIS: București, anul 1988. Nela, o tânără profesoară, are grijă de tatăl ei, fost colonel în Securitate, acum pe moarte. El vrea ca trupul său să fie folosit pentru cercetări medicale, dar Universitatea refuză, din moment ce frigiderele sale sunt stricate. Nela pleacă în provincie, unde a fost repartizată la o școală. Îl întâlnește pe Mitică, un doctor la spitalul local care, ca și ea, nu acceptă compromisurile și e plin de visuri și optimism. (Cinemagia)

FIȘA ARTISTICĂ

Regia: Lucian Pintilie

Scenariul: Lucian Pintilie (după nuvela lui Ion Băieșu)

Imaginea: Doru Mitra

Distribuție: Maia Morgenstern, Răzvan Vasilescu, Victor Rebengiuc, Dorel Vișan, Ion Pavlescu, Mariana Mihuț, Anda Onesa, Gheorghe Visu, Adrian Titieni, Virgil Andriescu

Producător: Coproducție România-Franța; MK2 Productions / Parnasse Production / Les Films du Scarabée / Studio of Cinematographic Creation / Canal+ / CNC / La Sept Cinéma

Gen: Dramă

Premii/selecții principale:

Cea mai bună actriță europeană – Maia Morgenstern, Premiile Academiei Europene de Film, 1993
Cea mai bună actriță, Festival de Film de la Geneva, 1992
Cea mai bună actriță, Premiul UCIN, 1993

Festivalul de Film Francofon, Madrid (19-22 martie 2020)

Data proiecției: sâmbătă, 21 martie, la ora 16 :00
Loc: Sala Azcona a Cinematecii din Madrid/Centrul Cultural Matadero (Plaza de Legazpi, 8)
Biletele se procură de la casă în ziua proiecției, începând cu o oră înainte ca aceasta să aibă loc.

Festivalul Filmului Francofon la Cinemateca Madrid

Sursa: https://www.icr.ro/madrid


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=”Introdu adresa ta de email” show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” submit_button_text=”Înregistrare” custom_background_emailfield_color=”undefined” custom_background_button_color=”undefined” custom_text_button_color=”undefined” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_border_color=”undefined” custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true” ]

Pe lângă rețelele de socializare precum Facebook, Twitter, Instagram și canalul nostru video YouTube. Nou, acum avem și canal Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.