DIGI, Gigantul Telecom Românesc, Sub Asediu Sindical în Spania

Diaspora Madrid

DIGI, Gigantul Telecom Românesc, Sub Asediu Sindical în Spania

asediu sindical, DIGI, locuri de munca, Spania

DIGI, gigantul telecom românesc, se confruntă cu tulburări sindicale în Spania. Angajații cer o distribuție mai echitabilă a profiturilor și condiții de concurență corecte. Sindicatul CCOO acuză compania de gestionare incorectă a forței de muncă și de abordarea conflictuală, devenind lider fără îmbunătățiri salariale. Cererea de un contract colectiv național unic și transferul egal al profiturilor este o măsură propusă pentru rezolvarea inegalităților dintre provincii.

Sindicatul CCOO Atacă UGT și Acuză Lipsa de Dialog

CCOO, cu o reprezentare majoritară, dorește instituirea unei mese rotunde naționale pentru a aborda problemele transversale și pentru a evita exploatarea lucrătorilor prin 50 de contracte provinciale diferite. Sindicatul acuză UGT că blochează negocierile și susține că luptă pentru drepturile lucrătorilor. Între timp UGT își apără rolul, afirmând că prezența lor la masă va contribui la extinderea beneficiilor negociate în alte companii.

–>Riscurile certificatelor digitale în Spania: Ghid complet de securitate!

Inegalități Salariale Provocatoare în Funcție de Provincie

DIGI are peste 7.000 de angajați și 4.000 de puncte de vânzare în Spania. Pe măsură ce a crescut, a profitat de acordurile provinciale de industrie sau de acordurile comerciale sectoriale sau provinciale.

„Ceea ce generează o problemă de gestionare a lucrătorilor și mari inegalități între lucrătorii din cadrul companiei”

potrivit CCOO.

După cum explică aceștia, se aplică reguli diferite pentru situații paralele în ceea ce privește plata primelor sau a salariilor. De exemplu, 1.200 de euro net pe lună în Almeria și Granada și 2.000 de euro în Navarra. Acest lucru a provocat numeroase litigii în diferite teritorii, care sunt acum în curs de procesare.

CCOO propune negocieri naționale pentru un acord de întreprindere, pledând pentru egalitate și omogenizare a drepturilor lucrătorilor.

Cifra de afaceri a DIGI în Spania în 2022:

364.201.000 de euro, cu o creștere de 40% și a captat 4,3 milioane de clienți.

DIGI: Oferirea Locurilor de Muncă Stabile și de Calitate

DIGI promite locuri de muncă stabile și de calitate. În schimb, sindicatele acuză o lipsă de transparență în gestionarea condițiilor de muncă. În timp ce compania afirmă angajamentul său pentru forța de muncă, sindicatele insistă asupra necesității unor schimbări structurale pentru a asigura echitatea.

Vezi mai multe știri despre Români în Spania

DIGI evită să comenteze asupra inegalităților regionale. În timp ce compania continuă să prospere pe piața spaniolă, tensiunile sindicale rămân un punct focal al dezbaterii.

Sursa: merca2.es

DIGI, Gigantul Telecom Românesc, Sub Asediu Sindical în Spania!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe WhatsApp, Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu