Dacia-Spring-electric-2020

Diaspora Madrid

Dacia Spring, primul automobil electric sub brand românesc

2020, Automobile Dacia, Dacia Spring, primul automobil electric romanesc, Renault, Romania

Dacia Spring, primul automobil electric sub brand românesc. După 6,8 milioane de automobile Dacia vândute în ultimii 15 ani în 44 de țări, Dacia are acum și un model electric: Spring. Renault spune că va fi cea mai ieftină mașină electrică. Comenzile pentru noul model vor fi preluate începând din primăvara anului 2021.

Alături de modelul de serie destinat publicului larg, Dacia a prezentat joi şi două versiuni inedite destinate noilor forme de mobilitate: o versiune adaptată serviciilor de car sharing şi o versiune utilitară, denumită Cargo, pentru livrările pe distanţe scurte fără emisii poluante.

Cel mai ieftin automobil electric de pe piaţă oferă un spaţiu interior record pentru segmentul său, o motorizare electrică simplă şi fiabilă şi o autonomie rezonabilă, scrie Ziarul Financiar.

Sub liniile care evocă universul crossover, Dacia Spring se dezvăluie ca un vehicul de oraş polivalent şi practic.

Comenzile pentru noul model vor fi preluate începând din primăvara anului 2021

Oferta comercială va cuprinde două nivele de echipare pentru varianta destinată publicului larg, iar costul bateriei va fi inclus în preţul de achiziţie.

Spring are o gardă la sol de 15 cm, iar dimensiunile ei sunt mici: 3,83 metri lungime totală, 1,62 metri lățime fără oglinzi și înălțime de 1,51 metri. Interiorul este suficient de mare pentru patru adulți, portbagajul are 300 de litri (600 cu rabatarea banchetei).

Interiorul va arăta ca mai jos. Există un bord electronic multifuncțional de 3,5 inchi între ceasurile din fața șoferului, iar sistemul multimedia este compatibil cu Apple Carplay și Android Auto. Aerul condiționat va fi controlat manual.

Încărcarea se poate face în mai puțin de o oră până la 80% la un încărcător DC 30 kW. Timpul crește la puteri mai mici, de exemplu  5 ore pentru 100% la un Wallbox de 7,4 kW, 8 ore și 30 minute  pentru 100% la 3,7 kW și 14 ore la o priză normală de 2,3 kW. Timpii sunt mari, dar de așteptat pentru o mașină ieftină; încărcarea rapidă costă mereu în plus.

Garanția mașinii va fi de 3 ani sau 100.000 km. Bateria este garantată 8 ani sau 120.000 km. Sistemele de securitate includ 6 airbaguri, frânare automată în cazul în care este detectat un obstacol, ABS și ESP.

Pionier în domeniul mobilităţii electrice, Groupe Renault a dobândit o experienţă de zece ani, unică în lume. În Europa, una din cinci maşini electrice este concepută de Groupe Renault. Peste 30 000 de salariaţi ai companiei sunt pregătiţi pentru specificul mobilităţii electrice.

Surse: Ziarul Financiar / https://www.nwradu.ro

Dacia Spring, primul automobil electric sub brand românesc


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=”Enter your email address” show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” submit_button_text=”Sign Up” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.