Diaspora Madrid

Dacia a lansat marți primul său model electric. Cum arată noul Dacia Spring

auto, Automobile Dacia, Dacia Spring, de la 7000 de euro, electric, lansare, model, online, Romania

Dacia a prezentat primul model electric: se numește Dacia Spring și va avea o autonomie de 200 de kilometri. Mașina ar fi trebuit să fie lansată la salonul auto de la Geneva, însă evenimentul a fost anulat din cauza coronavirusului, așa că prezentarea a avut loc online. Deocamdată, nu se știe oficial cât costă, dar specialiștii vorbesc despre 17.000 de euro.

Cu reducerea oferită de actualul Program Rabla, ar putea ajunge la 7.000 de euro

Versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km, fapt care garantează o utilizare polivalentă, atât în mediul urban, cât și pe trasee interurbane. Modelul de serie va fi disponibil în 2021.

reprezentant Dacia

Experții spun ca Dacia Spring poate schimba transportul electric

Pe lângă faptul că este prima dacie electrică, este cea mai accesibilă mașină electrică produsă în serie vreodată, la nivel mondial. Asta înseamnă o mică revoluție, pentru că Dacia ar trebui să democratizeze accesul la mașinile electrice la nivel european, la nivel național, poate chiar și la nivel mondial, pentru că Dacia este prezentă pe alte piețe.

Mircea Mester, jurnalist automarket

Programul de stat Rabla Plus

Cu ajutor de la stat, pentru care nu trebuie dusă la casat o mașină veche, prețul unei Dacii electrice este accesibil

Prin Rabla Plus, program de stat care finanțează achiziția unei mașini electrice, obțineți 10.000 de euro. Cu alte cuvinte, dacă Dacia Spring va costa 17.000 de euro, veți plăti pentru aceasta în jur de 7.000 de euro.

La 30 de milioane de euro, câți bani sunt în programul Rabla Plus în acest an, aproape 3.000 de români ar putea beneficia de ajutorul de la stat.

Dacă estimările specialiștilor sunt adevărate, un plin electric ar putea costa 20 de lei. La o priză simplă s-ar putea încărca între 10 și 12 ore, iar la o priză rapidă o jumătate de oră.

Deocamdată, nu se știe dacă va fi produsă la Mioveni sau în alte fabrici Renault. Nu avem imagini din interiorul mașinii. În schimb, Dacia Spring va arăta precum cea din pozele prezentate marți.

Ar fi vorba de un concept inspirat din Renault K-ZE, destinat pieței din China, însă adaptat Uniunii Europene. Adică va fi mai scurtă cu 37 de centimetri decât Dacia Sandero, dar cu un portbagaj similar și doar patru locuri.

Sursa: https://stirileprotv.ro/

Foto: https://www.dacia.ro

Dacia a prezentat primul model electric: se numește Dacia Spring


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu