Cum se distruge coronavirus! Vezi rezultatele unui studiu american!

Diaspora Madrid

Cum se distruge coronavirus! Vezi rezultatele unui studiu american!

2020, american, Coronavirus, distrus, la, razele soarelui, studiu

Cum se distruge coronavirus. Studiu american: Căldura, umiditatea și razele soarelui distrug mai repede noul coronavirus. Care este temperatura optimă şi gradul de umiditate de la care virusul se distruge.

Un studiu al guvernului american, prezentat la Casa Albă, în prezența președintelui Donald Trump, arată că noul coronavirus este distrus mai repede într-o atmosferă caldă și cu umiditate ridicată, dar și dacă este expus la razele soarelui.

Noul coronavirus, distrus mai repede dacă este expus la razele soarelui

Un oficial de rang înalt al departamentului pentru Securitate internă, Bill Bryan, a declarat că razele soarelui au un efect mare de distrugere a virusului, atât pe suprafețe cât și în aer.

Am văzut un efect similar atât la temperaturi cât și la umiditate. Creșterea temperaturii sau a umidității, sau a ambelor, este în general mai puțin favorabilă virusului„, a spus acesta.

Studiul a fost efectuat de National Biodefense Analysis and Countermeasures Center. În tabelul prezentat de oficialii americani se poate observa cum durata concentrației virale scade semnificativ în funcție de cum este atmosferă, umiditate și de expunerea acesteia la soare.

Concluziile cercetătorilor americani referitoare la factorii de mediu care influențează durata de viață a COVID-19

Astfel, potrivit studiului, transmisia noului coronavirus pare să fie redusă pe timpul verii. Potrivit acestor date, timpul necesar pentru reducerea la jumătate a concentrației virale este de 18 ore la o temperatură cuprinsă între 21 și 24 de grade Celsius (70-75 de grade Fahrenheit), fără radiații solare, cu umiditate de 20%, pe o suprafață neporoasă, cum ar fi mânerele ușilor.

Acest timp de înjumătățire scade la 6 ore dacă umiditatea urcă la 80%, iar temperatura rămâne aceeași, dar fără să fie în razele soarelui.

Comunicat al Ambasadei României în Regatul Spaniei

Totodată, se poate vedea că, dacă temperatura crește la 35 de grade Celsius (90 de grade Fahrenheit), iar umiditatea rămâne la 80%, timpul necesar pentru reducerea la jumătate a concentrației virale este de numai o oră.

Cu ajutorul razelor soarelui, acest timp necesar pentru reducerea la jumătate a concentrației virale poate fi de doar 2 minute. Toate acestea în condițiile în care umiditatea urcă la 80%, iar temperatura este cuprinsă între 21 și 24 de grade Celsius (70-75 de grade Fahrenheit).

Când virusul este suspendat în aer, perioada de înjumătățire este de o oră la o temperatură de 21 – 24 grade Celsius (70-75 de grade Fahrenheit) cu 20% umiditate.

În aceleași condiții, dar cu razele soarelui, această durată scade la un minut și jumătate.

Am identificat câteva dintre verigile slabe în lanțul de transmisie a virusului. Am identificat că umiditatea și căldura sunt elemente slabe în acest lanț. Am identificat că lumina soarelui, razele UV sunt o slăbiciune în acest lanț„, a subliniat Bill Bryan.

Sursa: https://www.b1.ro

Cum se distruge coronavirus! Vezi rezultatele unui studiu american!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.