Cinci persoane arestate în cazul morții unui șofer român de camion

Diaspora Madrid

Cinci persoane arestate în cazul morții unui șofer român de camion

autostrada, Belgia, roman, sofer de camion

Cinci persoane arestate în cazul morții unui șofer român de camion. Într-un incident care a șocat comunitatea transportatorilor, Gheorghe Țibil, șofer profesionist al firmei Castillo Trans S.A., și-a pierdut viața în mod tragic în timp ce conducea pe o autostradă din Belgia. Confederația spaniolă a transportului de mărfuri (CETM) și-a exprimat consternarea față de acest accident mortal.

Potrivit declarațiilor companiei, Gheorghe Țibil a fost surprins de un capac de canal aruncat de pe un pod în timp ce se deplasa spre Franța pe autostrada E42, în provincia Liege, în sud-estul Belgiei, ceea ce a provocat accidentul fatal.

CETM, într-un comunicat oficial, a transmis condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor șoferului, precum și soției acestuia, care, din păcate, a fost martoră la tragedie și a fost rănită în incident. Gheorghe Țibil era din Maramureș şi se stabilise în Spania de peste 10 ani.

CETM solicită autorităților belgiene să investigheze pe deplin această crimă și să îi aducă pe cei responsabili în fața justiției. Nu se poate permite ca un astfel de act violent și laș să rămână nepedepsit.

Calendarul anului școlar din regiunea Comunitatea Madrid, Spania

Poliția belgiană a arestat cinci indivizi, dintre care doi minori

După ce a aflat de moartea șoferului român, unul dintre făptași a mers la o secție de poliție și a mărturisit că este vinovat. Le-a mai spus anchetatorilor și că nu a acționat singur, astfel că imediat au mai fost arestaţi și ceilalți.

Cei cinci arestați sunt din orașul Andenne, în provincia Namur. În noaptea în care au aruncat capacul de canal peste pod în calea camionului au consumat capsule de protoxid de azot, a confirmat procuratura din Namur.

Comunitatea transportatorilor din Spania și din Europa și-a exprimat solidaritatea și sprijinul pentru familia și apropiații lui Gheorghe Țibil.

Acest incident evidențiază pericolele cu care se confruntă șoferii profesioniști pe drumurile europene. Astfel, se face un apel la consolidarea siguranței rutiere și a protecției celor care lucrează în acest sector.

Cinci persoane arestate în cazul morții unui șofer român de camion!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.