Cetățenii moldoveni stabiliți în Spania vor putea să beneficieze de pensii din ambele țări

Diaspora Madrid

Cetățenii moldoveni stabiliți în Spania vor putea să beneficieze de pensii din ambele țări

beneficiar, cetateni moldoveni, pensie, Republica Moldova, Spania

Cetățenii moldoveni care muncesc în Spania vor beneficia de garanții sociale. Deputații din Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană au aprobat miercuri, 21 septembrie, raportul privind ratificarea unui acord încheiat între cele două țări care prevede acest lucru.

Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al legislativului, documentul vizează atât cetățenii care sunt angajați în Spania, precum și cei care au avut un loc de muncă în R. Moldova. „Este vorba despre angajați, lucrători independenți sau detașați, personalul întreprinderilor de transport internațional, al misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare”, se precizează în comunicat.

Tăcerea mieilor în Spania, o cleptocrație ca la carte!

Garanțiile sociale acordate sunt pensii pentru limita de vârstă, pensii și indemnizații de dizabilitate, inclusiv cele generate de accidente de muncă ori boli căpătate la locul de muncă, precum și pensii de urmaș. Autoritățile din fiecare țară urmează să decidă valoarea pensiei, în funcție de perioada de asigurare pe teritoriul său.

Acordul în domeniul securității sociale dintre R. Moldova și Spania a fost semnat la 21 iulie 2022. Până în prezent, Republica Moldova a încheiat acorduri similare cu 16 state, iar 14 dintre ele sunt în vigoare.

Datele Departamentului ONU pentru afaceri și economii sociale pentru anul 2020 arată că circa 21.740 de emigranți din R. Moldova se aflau în Spania.

Amazon Spania majorează prețul subscripției anuale Prime cu 39% din septembrie!

Surse: multimedia.parlament.md / europalibera.org

Cetățenii moldoveni stabiliți în Spania vor putea să beneficieze de pensii din ambele țări


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.