Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa va fi construit în România!

Diaspora Madrid

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa va fi construit în România!

Actis, Arad, cel mai mare, centrala, Europa, panouri solare, parc fotovoltic, Rezolv Energy, Romania

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa! Din ce în ce mai multe țări mizează pe generarea de energie proprie prin intermediul soarelui. Având în vedere orele și zilele de soare, este logic să ne gândim că Spania are în prezent o mare oportunitate de a paria pe faptul că este o țară generatoare de energie, deoarece energia solară este la modă în întreaga lume.

Chiar și Elon Musk însuși a avertizat că Spania ar putea fi plămânul energetic al Europei. Dar se pare că alte țări preiau (din nou) inițiativa. Astăzi o să vorbim despre ceea ce va fi cel mai mare parc fotovoltaic din Europa. Acesta va fi construit în vestul României de către compania energetică Rezolv Energy.

Investitorul în infrastructură durabilă Actis a declarat că societatea sa de portofoliu Rezolv Energy a achiziționat de la Monsson Group drepturile de a construi și opera o centrală fotovoltaică de 1.044 MW în România.

În prezent, proiectul se află în faza finală de dezvoltare. Compania responsabilă, Rezolv Energy, lucrează la soluții tehnologice și la opțiuni de finanțare prin împrumut. Se preconizează că acest mare parc fotovoltaic, atunci când va fi finalizat și operațional, va genera 1 500 000 MWh pe an din cele 1,6 milioane de panouri solare instalate. Cu această energie se va alimenta aproximativ 370 000 de locuințe.

În ceea ce privește termenele de execuție, se așteaptă ca lucrările să înceapă în primele luni ale anului 2023. În 2025, ar trebui să se încheie, moment în care cel mai mare parc fotovoltaic din Europa ar trebui să fie operațional.

Parcul fotovoltaic de la Arad, cel mai mare din Europa

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa va fi amplasat în județul Arad, în vestul României. Noul proiect fotovoltaic va avea o putere instalată de 1044 MW. Acesta nu va include doar panouri solare, ci și o soluție de ultimă generație pentru stocarea energiei.

Proiectul va fi conectat la liniile aeriene de înaltă tensiune de 400 kV din zonă și va include probabil un sistem de stocare a bateriei de 135 MW, capabil să livreze electricitate timp de patru ore. Această conexiune va permite încărcarea inteligentă a liniilor de înaltă tensiune, echilibrând variabilitatea furnizării de energie regenerabilă“, a precizat Actis.

În timpul construcției, cel puțin 500 de muncitori cu normă întreagă vor fi angajați pentru o perioadă de doi ani. De asemenea, cel puțin 30 de angajați vor rămâne apoi pe durata de viață a proiectului.

În septembrie, Rezolv Energy a anunțat că se asociază cu compania britanică de investiții Low Carbon pentru a construi un parc eolian terestru de 450 MW în România, în apropiere de București.

Surse: seenews.com / rezolv.energy

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa va fi construit în România!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu