”Bucharest Pride” vs ”Marșul Normalității” în Capitală. Reacții din cele 2 tabere

Diaspora Madrid

”Bucharest Pride” vs ”Marșul Normalității” în Capitală. Reacții din cele 2 tabere

2019, Bucharest Pride, Bucuresti, Marsul Normalitatii

”Bucharest Pride” vs ”Marșul Normalității”. A fost ziua marşurilor în Capitală. La prânz, câteva sute de oameni au protestat într-un “marş al normalităţii”. Aceștia au pornit din Piaţa Victoriei până la Patriarhia Română pentru a susţine familia întemeiată între un bărbat şi o femeie.

Şi tot sâmbătă a avut loc “Bucharest Pride”, marş organizat de reprezentanţii LGBT, câteva ore mai târziu, tot în centrul Bucureştiului.

Participant: “Susținem iubirea, o protejăm, încurajăm oamenii să fie fericiţi şi să se iubească, să fie liberi.”

Participant: “E magie aici, o stare de bine, o eliberare pentru toţi cei care nu-şi au putut trăi iubirea timp de 25 de ani.”

La Bucharest Pride 2019 se sărbătoresc cei 18 ani împliniți de comunitatea LGBT de la abrogarea articolului 200 care pedepsea cu închisoarea relaţiile între persoane de acelaşi sex.

Astfel de manifestaţii au loc peste tot în lume, în special în luna iunie

Printre participanţi şi-au făcut prezenta şi foarte mulţi străini. Solidaritate şi egalitatea sunt cele două mesaje pentru care au militat mii de oameni pe Calea Victoriei. 

Miile de persoane prezente au străbătut peste 2 kilometri prin centrul Capitalei cu maşini din care Dj au pus muzică şi au întreţinut atmosfera. În 2005, la prima manifestaţie, au fost doar câteva sute de persoane, iar anul trecut, au participat peste 7000.

Manifestaţie a celor care susţin familia formată dintr-un bărbat şi o femeie

Câteva ore mai devreme, pe acelaşi traseu, a avut loc o manifestaţie a celor care susţin familia formată dintr-un bărbat şi o femeie.

Participant: “Suntem români şi ne vom apăra pământul neamul şi tradiţia.”

Participant: “Dumnezeu a dat femeie şi bărbat, Dumnezeu a dat femeie şi bărbat”

La un moment dat, manifestanții s-au oprit în fața librăriei Cărturești de pe Bulevardul Magheru, unde au strigat „Rușine Cărturești”, aluzie la faptul că respectiva instituție a decis să sărbătorească săptămâna homosexualității.

Copii, părinţi, bunici, călugări sau susţinători ai unor echipe de fotbal, precum un grup numit “CAMARAZII’, împreună cu membrii grupării Noua Dreaptă au pornit cu pancarte şi icoane, în marş pe străzile Capitalei.

Participant: ”În România există două puteri: credinţa şi familia. Credinţa a început să fie zdruncinată şi în ultimul timp LGBT-ul s-a simţit puternic prin legi.”

Participant: ”Mi se pare dureros că trebuie să susţinem familia naturală, vrem să le oferim copiilor o lume mai bună.”

”Marșul Normalităţii” se organizează anual din 2005

”Marșul Normalităţii” se organizează anual din 2005 şi toţi aceşti oameni susţin familia naturală întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Cei prezenţi şi-au arătat nemulţumirea faţă de ideea legalizării parteneriatelor, căsătoriei între oameni de acelaşi sex.

De asemenea, sunt împotriva adopţiilor de copii de către cupluri de acelaşi sex. Oamenii au scandat şi împotriva parlamentarilor. Care – spun ei, şi-au arătat dispreţul după referendumul familiei din octombrie anul trecut. Atunci 3,5 milioane de români au votat pentru o familie formată dintre un bărbat şi o femeie.

O dată ce au ajuns la Patriarhie, manifestanţii au rostit împreună rugăciuni şi au cântat imnuri religioase.

Sursa: www.mediafax.ro

”Bucharest Pride” vs ”Marșul Normalității”


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.