Bistriţenii din Spania nu au uitat de tradiţiile de acasă. Lumina Sfântă a Învierii a ajuns şi la noi în Spania. Bucuria, dragostea sufletească sunt cu noi oriunde în lume ne-am afla. Ziua Învierii Domnului nostru İisus Hristos este cea mai mare sărbătoare, cea mai mare bucurie a noastră, a creştinilor.

Chiar dacă suntem departe de casă, nimic nu ne împiedică să ne ținem cu sfințenie sărbătorile şi tradițiile româneşti. Duminică, la Sfânta sărbătoare de Paşti, am fost la biserica din Alcazar de San Juan, unde ne-am bucurat de Sfânta Slujbă şi de o zi cu soare, bineînțeles, respectând legile în vigoare.

Vezi și:

Baltasar Revolt este o maşină electrică stradală şi de circuit Made in Spain

Românii din Madrid s-au rugat împreună cu episcopul lor la slujba de Înviere 2021

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

Am avut prilejul de a avea printre noi oficialități de la Consulatul României provincia Ciudad-Real. Vreau să spun că noi avem o valoare spirituală de neegalat, iar tradițiile, portul şi cântecul popular sunt cartea noastră de identitate în străinătate.

Majoritatea persoanelor care au fost la Biserică, au îmbrăcat cu mândrie portul popular.

Atâta bucurie şi fericire s-a văzut pe fața fiecăruia dintre noi dar un singur dor ne apasă, dorul de acasă, dorul de cei dragi. Chiar am stat de vorbă cu câteva persoane care mi-au spus că sunt fericite, totul e bine, dar în adâncul sufletului lor e tot „dorul de cei dragi”, transmițându-le gânduri bune şi multă sănătate şi sperând la o întoarcere cât mai rapidă în România.

HRISTOS A ÎNVIAT! Sunt trei cuvinte prețioase prin care am dobândit Credința, Mântuirea şi Lumina Duhovnicească.

Tudorica Brumă

Sursa: rasunetul.ro

Bistriţenii din Spania nu au uitat de tradiţiile de acasă. Au luat Lumina în costume populare


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.